RSS

Миркр

Миркр е в регистрите на Старата република повече от триста години, но планетата е избягвана от джедаите. Миркр е населявана главно от контрабандисти и престъпници.

Причината джедаите да избягват планетата се крие в малки подобни на саламандри същества наречени йосаламири. Йосаламирите живеят по дърветата и притежават уникалната способност да отблъскват Силата. Съществата създават около себе си сферични полета, в които Силата не действа. Група йосаламири могат да покрият голям регион където Силата не действа. Джедаите попаднали на места където има йосаламири не биха могли да използват загадъчните си способности свързани със Силата. Върховния адмирал Траун разбрал за йосаламирите и ги използвал в кампанията си срещу Новата република.

Освен йосаламирите на Миркр има и други животни. Такива са ворнскърите. Те са хищници и нападат тези, които използват Силата. През 4982г. пр.Имп. майстор джедай Уд Бнар станал член на Нети. Нети са извънземни, които приличат на дървета. След време те еволюирали и станали дървета. Дърветата на Миркр имат високо метално съдържание и всеки който е скрит в горите не може да бъде засечен от сензорите.

Заради това контрабандисткият главатар Талон Карде се установил на планетата. Карде превърнал планетата в своя главна база. Базата на контрабандиста се намира в западната част на голямата северна гора.  Организацията на Талон се разраснала след смъртта на Джаба Хътянина. В 27г. имперските войски неочаквано се появили на Миркр. Карде разбрал, че причината за тяхното посещение са йосаламирите.

Върховният адмирал Траун има брилянтна стратегия, с която щял да върне вътрешните светове на Империята. Йосаламирите щели да бъдат използвани, за да бъде привлечен и контролиран Хорус Кбаот (клонинг на майстор джедай Хоръс Кбаот).

Имперските сили пленили Люк Скайуокър в град Хилард сити (който се намира близо до базата на Талон). В крайна сметка Карде е принуден да застане на нечия страна във войната между Новата република и Империята. Талон подкрепил Новата република. Силите на Карде помогнали на Люк да избяга от имперски плен. След това Талон и хората му напуснали Миркр. След кампанията на Траун планетата била забравена. Хилард Сити (главния град на Миркр) останал рай за контрабандистите до пристигането на Юзан Вон.

Много светове паднали в ръцете на Юзан Вон. Миркр била просто една от планетите, превзети от Юзан Вон.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.