RSS

Бакура

Бакура е отдалечена, но богата зеленосиня планета. Тя има няколко луни. Малко след смъртта на императора на Бакура е подписано примирие между бунтовниците и имперските сили. Системата Бакура се намира в изолирания край на отдалечените светове. Тя включва един газов гигант и една планета покрита с топка от амоняк.

Бакура е дъждовна планета. Столицата Салис Д’аар лежи в делтата на две паралелни реки. Износът на Бакура включва стратегически материали и един плод наречен намана. От плода се прави сладък нектар. Животинският свят е представен от маслен тритон. От растенията се срещат дървета намана и лози.

Бакура е заселена от Бакурската минна корпорация. Заселването се осъществило към края на Войните на клонингите. Местните имат предубеждения към нечовеците и особено не харесват дроидите, защото първите колонисти водели със себе си много роботи.

В 19г. имперските войски нахлули на Бакура. Малко след битката на Ендор имперските сили на Бакура подписали примирие с Новата република (наследник на Бунтовническия съюз). Местните имперски войски и силите на Новата република се съюзили, за да победят Си-руук.

Йорк Каптисон e министър председател на Бакура. Няколко години по-късно неговата племенница (Гаериел Каптисон) била избрана за министър председател.

Бакура има мощна флота. В 36г. Люк Скайуокър отишъл на Бакура, за да наеме бойни крайцери за една мисия в Корелианската система. Мисията била успешна, но половината крайцери били унищожени, а Гаериел е убита.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.