RSS

Сулуст

Сулуст е вулканична планета. Светът е покрит с гъсти горещи облаци. На планетата има много подземни пещери. Там живеят сулустианците (приличащи на мишки същества с големи кръгли очи). Сулуст има една луна. Луната е населена и се казва Сулон. Подземните градове на сулустианците са много красиви и привличат големи тълпи от туристи. Пирингиси (известен курорт) е прочут със своите горещи извори и зелена кал.

Сулустианците са много добри пилоти и навигатори. Те имат инстинктивна способност да запомнят по кой път са минали когато са летели в космоса. Седалището на корпорацията Соро-Суб е разположено на Сулуст. Соро-Суб наела почти половината население на планетата да работи за нея. Корпорацията има мини, електроцентрали и заводи за пакетиране. По време на Галактическата гражданска война много сулустианци симпатизират на Бунтовническия съюз. Соро-Суб обаче разпуснала правителството на Сулуст. След това корпорацията обявила, че подкрепя Империята.

Имперските сили прогонили от Сулуст съветника Сиян Тев. Той отишъл при Ниен Нънб. Ниен създал малка група и нападал имуществото на корпорацията Соро-Суб. Сулустиански лидер бил арестуван от имперските щурмоваци. Малко преди битката при Явин бунтовниците освободили сулустианския лидер. След това много сулустианци се присъединили към Бунтовническия съюз. По-късно водачите на Сулуст обявили, че официално напускат Империята и се присъединяват към Съюза на бунтовниците. Преди атаката срещу втората Звезда на смъртта бунтовническата флота се събрала край Сулуст.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.