RSS

Чандрила

Чандрила е селскостопански свят. Планетата е най-известна с това, че е родният свят на Мон Мотма (водач на Новата република). Чандрила е разположена в сектора Борнеа. Планетата е един от световете на ядрото.

Двата основни континента на Чандрила са покрити с тревисти и хълмисти равнини. На планетата има ниска раждаемост и затова нейното население наброява около милиард и двеста милиона души. Повечето обитатели живеят разпръснати в малки общества, но всички участват в управлението.

Шест месеца след битката на Ендор, Империята изпратила седем звездни разрушителя към Чандрила. Корабите установили строга блокада на планетата. Тези имперски действия са извършени по заповед на великия везир Сат Пестаж. Той иска да държи Чандрила като заложник в случай, че силите на Новата република решат да нападнат Корускант.

На Чандрила са родени Дев Сибвара, влечугоподобния Си-руук и майстор джедай Ейвън Пост. Джедая участвал във Войните на клонингите, но бил убит след издаването на заповед шестдесет и шест.

Мон Мотма израснала в крайбрежен град по бреговете на Сребърно море. Нейната майка била губернатор на областта.

Адмирал Дрейсън (глава на разузнаването и ръководител на секретната операция „Алфа Блу”) някога ръководел защитната флотилия на Чандрила.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.