RSS

Рун

Рун е древен и мистериозен свят обграден от астероиден пояс и други отломки. Планетата се намира отвъд Ситското наметало, което я изолира от останалата част от Галактиката. Половината планета е покрита със смарагдови континенти и сапфирени океани, а другата половина е тъмна и студена, хваната в капана на вечната нощ. Рунското море покрива голяма част от планетата и бурите предизвикват изненадващо образуване на огромни водовъртежи, които са опасни за пътуващите плавателни съдове.

Колонистите за пръв път открили Рун като последвали опашката на една комета, която разкъсала Ситското наметало. Рун е богат на скъпоценни камъни. Независимо от фалшивото твърдение, че рунските скъпоценни камъни не могат да бъдат сравнени с нищо друго, търсачите на съкровища са привлечени от рунските огнени камъни. Камъните с форма на юмрук могат да събират невероятно количество информация.

Населението на Рун се състои от няколко раси. Това са хора, туилеки, дурианци, сулустианци и кобоки. Дивите животни са банти и огромни гущери. Големи ята миноци затъмняват небето по време на миграциите си.

Населението на Рун живее в провинции. Провинциите се съревновават в рунските колониални игри. През ранните дни на Империята, провинция Таунтум е най-могъща на планетата. Провинцията се управлява от безскрупулния губернатор Кунг. Властта на Кунг е над почти цялата планета. Само провинция Умбу не признава властта на Кунг.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.