RSS

Нелваан

Нелваан е планета от звездната система Кооби. Това е примитивен свят намиращ се в ледников период и със слаба гравитация. Нелваан има три луни. По време на Войните на клонингите планетата е неутрална. Местните жители избягват контактите с други светове. Ботанските превозвачи на вода често се запълват с чист лед от Нелваан. Тези умели търговци продават водата в близките части на космоса. Търговците твърдят, че във водата има здравословни минерали. Минералите във водата обаче никога не били подробно изучени. За нелваанците тази търговия е маловажна тъй като операциите се извършват далеч от изолираните им села.

Слабата гравитация на Нелваан е причината за растежа на масивни форми на живот като хоракса. Ниската гравитация е довела до образуването на странен пейзаж от опасни възвишения, които биха се срутили ако планетата имаше по-голяма гравитация. В подножието на хълмовете живеят нелваанците. Те са примитивни хуманоиди, които живеят разделени на племена.

По време на Войните на клонингите, Техно съюза провел секретна операция на Нелваан. Ръководителите на Техно съюза са недоволни от техническия прогрес на бойните дроиди, но се вдъхновили от успехите на киборга генерал Гривиъс. Затова лидерите на Техно съюза решили да създадат армия от киборги. За тази цел хората на Техно съюза построили лаборатория, която черпела от геотермалната енергия на Нелваан. Тази енергия захранва лабораторията. Тайна група от специалисти на Техно съюза залавя нелваанците. Специалистите на Техно съюза изпробвали върху пленниците програми за мутации и се стремели да направят перфектния войник киборг.

Лабораторията използва геотермален кристал и чрез голям генератор източва геотермалната енергия на планетата. В резултат на това в селото на племето Рокрул (разположено най-близо до лабораторията) настъпила вечна зима. Един по един всички войни на племето отишли да проверят какви са странните шумове. Никой от тях не се завърнал. В племето останали само жени и деца. Орвос (шаманът на Рокрул) предвидил зимата. Той вярва в древна нелваанска легенда. Според легендата ще се появи странник, който ще помогне на Нелваан. След тази помощ обаче странникът ще се поквари и ще избие любимите си хора.

Легендата излязла вярна. На планетата кацнали джедаите Анакин Скайуокър и Оби-Уан Кеноби. Те пристигнали там в последната година от Войните на клонингите. Двамата джедаи имали информация, че генерал Гривиъс е забелязан в района. Анакин прекъснал церемонията по посвещаването на един младеж във войн.  Кеноби и Скайуокър отишли в селото на Рокрул и разбрали за проблемите на нелваанците. Шаманът решил, че Скайуокър трябва да бъде изпратен, за да помогне на Майката (така местните наричат Нелваан). Анакин бил наречен „призрачната ръка”. Според Орвос, Скайуокър има свръхестествена сила. Тя ще помогне на Анакин да победи всички врагове на Майката. Скайуокър бил татуиран като нелваански войн. Анакин тръгнал по ледената река, която стигала до сърцето на геотермалната аномалия. Там той имал видение за предстоящо зло и открил тайната лаборатория на Техно съюза. Скайуокър видял мутирали нелваанци. Освен това те били снабдени с контролни устройства и въоръжени. Анакин освободил нелваанците. Той разрушил контролните им устройства. Нелваанците се обърнали срещу силите на Техно съюза.

Скайуокър махнал геотермалния кристал от генератора и унищожил лабораторията. Анакин спрял източването на геотермалната енергия. Това сложило край на вечната зима. Нелваанците признали Скайуокър за герой. След това те се върнали в селото си. Въпреки мутациите племето Рокрул познало своите войни.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.