RSS

Орто Плутония

Орто Плутония е планета покрита с лед. Тя се намира в системата Пантора. Жителите на луната Пантора обявили Орто Плутония за свое владение. Когато избухнали Войните на клонингите панторианците (жителите на Пантора) поискали Старата република да изгради база на планетата. Базата трябва да пази Пантора от сепаратистки атаки. Връзката с републиканската база обаче неочаквано била прекъсната.

Старата република изпратила джедаите Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър да разберат какво е станало. Джедаите са подкрепени от отряд клонинги. Лидерът на Пантора (Чи Чо) също дошъл с джедаите. Заедно с Чи е сенаторката Рио Чучи (представителка на Пантора в сената). Чрез Чучи, Чо иска да контролира джедаите. Чи смята, че сепаратистите са унищожили базата. Оказало се обаче, че нападателите са талзите (неизвестно откога те живеят на Орто Плутония). Когато разбрал за талзите Чо казал, че Орто Плутония е владение на Пантора. Чи обявил война на талзите.

Чо е убит в битка. Сенатор Чучи сключила мир с талзите. Тя казала, че талзите ще владеят Орто Плутония. След това силите на Старата република и панторианците напуснали планетата.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.