RSS

Родиа

Планетата Родиа е разположена в системата Тириус. Планетата е индустриален свят. Родиа се намира на половината път между планетата Корускант и планетата Гал. Родианците са местното население на Родиа. В миналото планетата е тучен тропически свят. Бързият индустриален растеж довел до изчезването на много животни. Вследствие на индустриализацията Родиа станала зависима от вноса на храни. Планетата има много фабрики за производство на оръжия.

Родианската култура придава романтичен облик на смъртта. Голяма част от родианците са ловци на глави. Ловците на глави са почитани на Родиа. Част от техните приключения са пресъздадени в най-различни произведения на културата. Родианското общество е разделено на кланове. Родиа е управлявана от Велик протектор. Протектора определя, кои ловци на глави да живеят на планетата. Лидерите на клановете се борят помежду си за титлата Велик протектор. Когато Навик Червения от клана Чатза станал Велик протектор, той започнал да преследва всички лидери на опозиционните кланове. Най-много убити има от клана Тетсус.

От Родиа има няколко известни за галактическата история личности. Една от личностите е Грийдо (от клана Тетсус). Друга прочута личност е Андурни Хуй. Тя е родианка и пилотка в Свирепия ескадрон. Принцеса Лея Органа се срещнала с Гури на планетата Родиа. Двете се срещнали в казиното „Последен шанс”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.