RSS

Илум

В пещерите на планинския свят Илум се намират безценни кристали. Кристалите образуват основата на всеки лазерен меч. От древни времена джедаите са пътували към Илум, за да намерят кристали за своите оръжия.

Сред ледените планини на Илум се намира кристалната пещера. Тя е пропита от Силата. Джедаите често получават видения в пещерата. По нейните стени е изписана историята на джедайския орден.

Илумските кристали са най-често използваните за създаване на лазерни мечове. Тези кристали създават мощни лъчи когато резонантните честоти се прокарат през тях. Илумските кристали генерират само сини и зелени остриета. Другите кристали, използвани за направата на лазерни мечове, създават други цветове.

По времето на Войните на клонингите сепаратистките лидери решили да нанесат удар на джедайския орден. Сепаратистките водачи взели решение да атакуват пещерите и храма на Илум. Били изпратени дроиди хамелеони, за да заложат експлозиви в пещерите. Джедаиките Луминара Ундули и Барис Оффе започнали битка с дроидите. По време на боя се оказало, че джедаиките няма да могат да се справят. Неочаквано на помощ дошъл майстор джедай Йода. Той задно с Падме Амидала отблъснал атаката.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.