RSS

Хипори

След битката на Набу, Старата република издала закони, които затрудняват производството на бойни дроиди. Дори гигантските корпорации като Търговската Федерация били принудени да се съобразят със законите и затворили много фабрики. Всъщност корпорациите просто преместили заводите си на светове, които не били в границите на Старата република. Там корпорациите продължили да произвеждат дроиди.

Джионозис е една от планетите с най-много фабрики за производство на дроиди. На Хипори (близък до Джионозис свят) също се произвеждат дроиди. Планетата Хипори е богата на минерали и няма разумни форми на живот. Лидерите на Бантуидска фабрика за брони спонсорирали транспортирането на един джионозиански кошер на Хипори. Джионозианските работници превърнали планетата в огромна леярна. Те произвеждат бойни дроиди и се подготвят за предстоящата война.

Майстор джедай Даакман Барек открил планетата докато изпълнявал една мисия с падуана си Ша’а Ги. Те докладвали на Корускант. Оттам изпратили група джедаи и армия от клонинги, за да унищожат фабриката. Скрити орбитални мини унищожили голяма част от войската преди тя да се приземи.

На повърхността генерал Гривиъс (сепаратисткият военен лидер) повел армия от дроиди, която унищожила остатъка от войската на Старата република.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.