RSS

Джабийм

В продължение на три хиляди години Джабийм е част от Старата република. Планетата плащала данъци на Корускант, но не била защитена когато се наложило. Брейнрадската чума намалила популацията, а бандите Гарулоус Трандушан нападнали и окупирали част от земите. Летианскте пирати основали свои малки общества. Джабимитите сами се справяли с всичко това. Старата република продължила да пренебрегва проблемите на планетата докато не станало твърде късно.

Не била голяма изненада, че джабимитския съвет решил да се присъедини към Конфедерацията на Независимите Системи. Въпреки че в съвета имало поддръжници на Старата република, харизматичния лидер Алто Стратус призовал джабимитите да се отцепят.

Алдераански дипломати предложили да посредничат за разговори между Джабийм и Корускант. Джабимитите отказали. Джабийм се подготвял за война. Старата република разположила своите сили на Хандуин. За командир на войските е назначен генерал Оби-Уан Кеноби. Джабийм е свят богат на полезни изкопаеми, които не трябва да попадат в ръцете на сепаратистите.

Джабийм е свят където валят поройни дъждове. Калната повърхност на планетата се променя под тежестта на дъждовете. Бойните полета са стръмни и войските трябва да се справят с екстремни ситуации. Армиите не могат да разчитат на въздушна подкрепа заради електричеството в атмосферата. Войниците използват канонерки АТ-RТ, АТ-ТЕ и АТ-PТ.

Джабимитите, които живеят сред калта и дъжда са по-пригодени за битки на такъв терен. Нимбусите (елитните пазачи на Алто Стратус) имат антигравитационни скейтове, които им позволяват да се движат из калта и им дават голямо предимство в битка.

Оборудвани с брони и подкрепени от бойни дроиди на Конфедерацията на Независимите Системи джабимитите унищожили базата на Старата рпублика. Генерал Кеноби бил обявен за мъртъв. Ученикът му (Анакин Скайуокър) повел група падуани в атака срещу джабимитите.

Въпреки че Стратус бил разгромен неговите записи били разпространени по Холонет и Конфедерацията на Независимитте Системи повлияла на много планети предизвиквайки бунтове.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.