RSS

Бал’демник

Бал’демник се намира във Външния ръб сектор Аурил система Бак’рофсен. Повърхността на Бал’демник е покрита с морета и е изпъстрена с малки тропически острови, което можело да я направи любимо място за туристите в Галактиката.

Присъствието на туристи обаче е затруднено от местните влечуги известни като Кон’ме. Нисшите Кон’ме живеят в колиби със сламени покриви. По-висшата класа живее в блестящи балоноподобни постройки. Бал’демник привлякла вниманието на Старата република едва когато разузнавачи от Комерческата гилдия (част от Конфедерацията на Независмите Системи) открили наличието на кортосна руда в скалите.

Конфедерацията на Независимите Системи поставила ултиматум на местните жители. Според него местните трябвало да оставят Конфедерацията да копае руда иначе щели да бъдат изтребени. Останали без особен избор лидерите на Бал’демник позволили на Комерческата гилдия да насели островите. Гражданите на крайбрежието се разгневили и скоро започнали бунтове. Когато съобщенията на Конфедерацията на Независимите Системи били засечени от джедаите Мейс Уинду се обезпокоил. Той знаел, че кортосната руда се среща рядко и е устоичива на лазерните остриета. Джедайския съвет изпратил войска от клониниги включваща Халгод Вентор, Ша Куун и още няколко джедаи. Тя трябвало да саботира операциите на сепаратистите.

Когато джедаите пристигнали на Бал’демник планетата била в хaос. Кон’ме се били разбунтували срещу Конфедерацията на Независимите Системи и атакували мощните дроидски оръжия. След като клонингите се приземили разгневените Кон’ме се ядосали още повече. Местните започнали да се бият с всички, които не са от техния свят.

Трудностите породени от островния терен принудили Старата република и Конфедерацията на Независимите Системи да оттеглят войските си. След като сепаратистите спрели да добиват руда Старата република оставила защитна флота в орбита, за да пази планетата от нови атаки.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.