RSS

Муунлинист

Муунлинист е една от най-богатите планети в Галактиката и роден свят на Банкерския клан. Независимо от това, че планетата е отдалечена от ядрото на Галактиката местните превърнали Муунлинист в център на парите.

В градовете на Муунлинист доминират мраморните постройки. Колони, капители и арки се срещат в муунлинистката архитектура. Тези постройки пострадали по време на редките, но опустошителни конфликти.

Когато избухнали Войните на клонингите, Старата република искала да спре ресурсите, които Банкерския клан дава на Конфедерацията на Независимите Системи. За тази цел на Муунлинист бил изпратен генерал Оби-Уан Кеноби с войска от клонинги. Планетата се превърнала в бойно поле. В град Хайнардан, Кеноби срещнал яростна съпротива водена от ловеца на глави Дърдж. Въпреки това Оби-Уан заловил Сан Хил (лидера на Банкерския клан).

След провъзгласяването на Империята, Муунлинист се превърнал в ключов имперски свят. След битката на Ендор и загубата на вътрешните светове, Муунлинист се превърнал във финансово сърце на Империята. Много имперски офицери наричат планетата „Мъниленд” (планета на парите). Чифт тежко въоръжени станции „Голан III” защитават Муунлинист.

По време на инвазията на Юзан Вон планетата пострадала. Чрез координиран удар пришълците атакували имперските сили и унищожили защитата на Муунлинист. След това Юзан Вон бомбардирали планетата и превърнали нейната повърхност в чакъл.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.