RSS

Камино

Камино се намира отвъд външните светове. Малко хора можели да предвидят, че планетата ще придобие голямо значение в последните години на Старата република. Камино e пострадала от глобалното затопляне. Затоплянето стопило ледовете на планетата. В резултат на това океаните прелели и принудили каминоанците (местното население) да се нагодят към новите условия. Камино е свят с огромни океани и постоянни бури. Каминоанците живеят във, високи като планини, изградени от стомана градове. Градовете на каминоанците се крепят на огромни пилони.

Каминоанците са специалисти по генетика. Те продават творенията си в клонирането, за да получат нужните им неща.

Министър председателят Лама Су управлява от град Типока Сити. Су наблюдава отблизо операциите по най-доходоносния за Камино износ – клонирането. Каминоанците имат репутация на най-добрите създатели на клонинги в Галактиката. Създаването на армия от клонинги за Старата република направило Камино известно. Армията от клонинги използвана от Старата република по време на Войните на клонингите е създадена, отгледана и тренирана в клониращите лаборатории на Камино. За да осигурят брони и транспорт за войската, както и високотехнологични бойни машини каминоанците си партнират  със съседната система Ротана.

В началото на Войните на клонингите отбраната на Камино се ръководи от монкаламарианеца Мерай. Джедая Куинлан Вос разбрал за сепаратистка атака и изпратил джедаи да пазят Камино. По-късно част от клониращите лаборатории на Камино са преместени на други планети. Така тайната по клонирането, която каминоанците ревниво пазели била разбулена. Вследствие на това Камино вече не била толкова важна за Старата република. Планетата била оставена под защитата на клонинги. Клонингите отблъснали следващите сепаратистки атаки.

След провъзгласяването на Империята на Камино дошли имперски войски. Някои каминоанци са недоволни от това имперско присъствие. Недоволните решили да създадат тайна армия от клонинги, която да се противопостави на Империята. Подготвяната армия обаче не останала в тайна. Войници от петстотин и първи легион разбили клониращата лаборатория, в която се създавала армията. Водач на войниците от петстотин и първи легион бил Боба Фет.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.