RSS

Корибан

Корибан е скрит свят. На него живели древните сити. По-късно на планетата дошли джедаи преминали на тъмната страна на Силата. Тези джедаи поробили ситите и се нарекли Господари на Сит (ситски лордове). Корибан станал столица на Ситската империя. Ситските лордове експериментирали върху древните сити и ги превърнали в смъртоносни войни известни като масаси. Ситските лордове са погребани в огромни храмове, които се намират в долината на Черните господари на Корибан. Гробниците са изградени така, че да увеличават енергията на тъмната страна на Силата, която се е просмукала в цялата долина. Всяка гробница се пази от странни и брутални зверове (служещи на ситите) и човешки скелети, които се активизират чрез комбинация от машини и ситска магия.

В 4972г. пр.Имп. хиперпространствените изследователи Гав и Джори Дарагон случайно се натъкнали на Корибан. Те кацнали на планетата и попаднали на ситския лорд Нага Садоу. Садоу се представил за техен приятел, за да им спечели доверието. Нага обаче държал разделени Гав и Джори. След това Садоу привлякъл Гав към тъмната страна на Силата. Нага освободил Джори, но поставил на нейния кораб проследяващо устройство. Ситският лорд използвал устройството, за да открие Старата република. След това войските на Садоу нападнали Старата република и избухнала Голямата хиперпространствена война.

В 3982г. пр.Имп. отцепилия се джедай Екзар Кун посетил Корибан и открил кристал, в който са затворени душите на майстори джедаи, които посмели да се противопоставят на ситите. Духът на Фрийдън Над се появил пред Кун.  Духът на Фрийдън повалил Екзар. Над подложил Кун на изпитание. Тялото му е затрупано от тонове скали и Екзар не можел да се обърне към Силата, за да си помогне. Тъмната страна на Силата обаче предложила на Кун това, което светлата не можела. Екзар е обхванат от страх и гняв. С тяхна помощ Кун се освободил и излекувал. Това обаче променило Екзар. Той преминал на тъмната страна на Силата. След това Корибан станал тайна база на ситските лордове.

По време на Галактическата гражданска война император Палпатин наричал планетата „свое място”. Той бил познат на голяма част от населението и посещавал Корибан, за да черпи сили от планетата. Една от визитите на Палпатин се състояла в 18г.

Десет години по-късно клонингът на императора отишъл на Корибан. Клонингът не успял да убеди ситските духове да спрат разложението на тялото му.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.