RSS

Нар Шада

Кратки данни: Нар Шада е наречена контрабандистката луна. Тя се върти около Нал Хута (планета, на която живеят хътяните). Нар Шада е напълно покрита с летища и огромни докове. Луната често е наричана вертикалния град. Нар Шада е защитена от серия от планетарни щитове. Луната е рай за контрабандисти, гангстери, ловци на глави и други престъпници.

Основни сведения: Нар Шада е позната като луната на контрабандистите. Луната служи за летище и се намира в орбитата на планетата Нал Хута. Последната е хътянска крепост.

Нар Шада се намира в системата И’Тоуб. Според хътянска легенда планетата Варл (родният свят на хътяните) била унищожена преди безброй години и героичните хътяни превърнали Нал Хута в свой нов дом. Евоките (местното население на Нал Хута) били изселени на Нар Шада – най-голямата луна на Нал Хута. В крайна сметка хътяните анексирали и луната.

През вековете Нар Шада се превърнала във важна точка за междузвездната търговия и място за презареждане на корабите. Луната има товарни докове, а между тях се издигат градове с вертикален строеж. Долните нива са западнали и в техните стари дълбини се намират най-нисши отпадъци. Потомците на евоките деградирали и мутирали в диваци.

За известно време Нар Шада се наслаждавала на лукс, но променящия се политически климат я превърнал в рай за престъпниците. Нар Шада била превзета от гангстерите и никакви политически реформи не могат да я върнат към законността. В градовете се събрали крадци на кораби, роби, пирати, ловци на глави и всякаква друга измет. На Нар Шада за съответна сума можеш да купиш и да продадеш всичко. Затова на тази луна се появяват много нови контрабандисти.

Когато бил млад ловецът на глави Грийдо живял на Нар Шада. Докато търсели Вима-Да-Бода, Лея и Хан се озовали на Нар Шада. Там Соло и Органа били нападнати от Боба Фет.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.