RSS

Ездач

Кратки данни: „Ездач” е кораб YT-2400. Той е собственост на Даш Рендар. Рендар подобрил кораба си. Даш сложил лазерни оръдия, мощни дефлекторни щитове, йонни двигатели и хипердвигател. „Ездач” е използван от Рендар за контрабанда.

Основни сведения: „Ездач” е товарен кораб направен от Корелианската инженерна корпорация. Не е известно точно как Даш е станал собственик на кораба. Предполага се, че работодателя на Рендар е подарил на контрабандиста „Ездач”. Корабът блести в тъмнината. „Ездач” има традиционната форма на чиния характерна за корабите от серията YT. Корабът лесно може да бъде модифициран. Много от промените са направени от сулустианския инженер Болабо Худжан. Освен него Даш и дроида LE-BO2D9 (помощник пилота на Рендар) също направили много подобрения. „Ездач” има здрава броня и цилиндрична пилотска кабина. Корабът е снабден с шест спасителни капсули. Даш поставил на „Ездач” три йонни двигателя KonGar KGDefender, хипердвигател SoroSuub Griffyn/Y2TG и енергийни генератори. Корабът има две двойки лазерни оръдия и две установки за изстрелване на ракети. Корабът има сензори за прикритие. „Ездач” може да превозва четирима пътници. Кораба може да носи до седемдесет и пет тона товар. „Ездач” има сензори за прикритие. Когато е напълно зареден корабът може да пътува два месеца без да презарежда.

Даш доставя материали на бунтовниците когато те са на планетата Хот. По време на една такава доставка имперските сили нападнали бунтовническата база „Ехо”. Рендар е извън базата, а „Ездач” вътре в базата. Даш преминал през снежните уампи и снежните щурмоваци и се добрал до кораба си. След това Рендар и LE-BO2D9 избягали от имперската блокада. „Ездач” отишъл на луната Гал. Там Даш поправил кораба си. След това Рендар и неговия кораб помогнали на Люк, Лея, Чубака и Ландо в борбата им срещу принц Ксизор. По време на тази борба „Ездач” е унищожен, но Даш останал жив.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.