RSS

Роб I

Кратки данни: „Роб I” е космически кораб използван от Джанго и Боба Фет. Първоначално „Роб I” е пилотиран от Джанго Фет. По-късно корабът е управляван от Боба Фет. „Роб I” е патрулен кораб. Той обаче е модифициран. „Роб I” има проследяваща система, дефлекторен щит, хипердвигател и много оръжия. Корабът лети със скорост като тази на У-уинга.

Основни сведения: “Роб I” е построен от корабостроителниците Куат Драйв. Повечето мислят, че „Роб I” е стар кораб. Боба обаче модифицирал кораба и го пригодил да му служи. В задната част на „Роб I” има бластерни оръдия. Оръдията се въртят на триста и шестдесет градуса. Корабът има установки за изстрелване на ракети, установки за изстрелване на протонни торпеда, прихващащ лъч и йонно оръдие. „Роб I” има маскиращо устройство. Така корабът може да се промъкне през сензорите. Освен това с прикриващото устройство пилотът на кораба по-лесно залавя корабите, които преследва. „Роб I” може да изстрелва проследяващи устройства. Така пилотът на кораба може да проследи корабите, които гони.

Две трети от „Роб I” се състои от двигателя и генератори. В другата част от кораба има каюта за пилота, стая за екипировка и шест затворнически килии. Една от килиите е направена за същества, които усещат Силата. „Роб I” има характерна форма. След като излети корабът се обръща на деветдесет градуса. Така основата на „Роб I” става негова задна част. След като корабът излети пилотската кабина отива отпред.

След като Боба паднал в устата на Сарлак, „Роб I” е конфискуван от бунтовниците. Те държали кораба на планетата Гракуин. Когато Фет избягал от Сарлак той си намерил друг кораб. Новият кораб на Боба се казва „Роб II”. С този кораб Фет отново започнал да преследва Хан Соло. Боба открил Хан и неговия кораб „Хилядолетния сокол” в орбитата на планетата Бис. Фет започнал да гони кораба на Соло. По време на гонитбата обаче корабът на Боба се сблъскал с планетарния щит. Ударът извадил от строя „Роб II”. По-късно Фет си върнал „Роб I”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.