RSS

Джедайски изтребител

Джедайския изтребител е малък и с формата на клин. Изтребителя е въоръжен. Той има астромеханичен дроид. Дроида отговаря за навигацията и извършва поправки на кораба. За да се придвижва през хиперпространството изтребителя се нуждае от хиперпространствен пръстен. В джедайския храм има хангар пълен с изтребители. Оби-Уан Кеноби лети с джедайски изтребител когато разследва опита за убийство на сенатор Падме Амидала. Разследването отвело Кеноби на планетите Камино и Джионозис.

Няколко седмици преди избухването на Войните на клонингите е направен нов модел джедайски изтребител. Корабът е създаден от инженер Уалъкс Блисъкс и построен от корабостроителниците Куат Драйв (KDY). Това е изтребителя Делта-7. На специална церемония в KDY, Блисъкс представил кораба на Ади Галиа и Аайла Секура. След това майсторката джедай Ади Галия изпробвала изтребителя.

Делта-7 има хипердвигател. Изтребителя не се нуждае от хиперпространствен пръстен. Кораба има главни и вторични лазерни оръдия. Освен това Делта-7 има дефлекторен щит и астромеханичен дроид.

По време на Войните на клонингите пилоти като Анакин Скайуокър и Саесе Тин използвали всички възможности на Делта-7. Скайуокър непрекъснато подменял системите на своя изтребител (Делта-7), за да го направи по-добър. Вдъхновени от подобренията на Анакин, KDY направили изтребителя Ета-2 (интерцептор). Скайуокър пръв пилотирал Ета-2. След него такива изтребители пилотирали Саесе Тин, Оби-Уан Кеноби и Мейс Уинду.

Само достатъчно добър пилот може да управлява Ета-2. Изтребителят е много бърз. Той обаче няма толкова сензори и дефлекторен щит. Един джедай обаче може да компенсира тези недостатъци.

Tags:

четвъртък, юли 1st, 2010 at 20:11 • КорабиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.