RSS

N-1

N-1 е изтребител от планетата Набу. Изтребителите N-1 са правени ръчно. Обикновено по-голямата част от изтребителите стоят в хангарите на кралския дворец. N-1 има два двигателя. Двигателите позволяват на кораба да се движи с подсветлинна скорост и в хиперпространството. Освен това двигателите са направени така, че по-малко да замърсяват атмосферата на Набу. Изтребителят има автопилот. Автопилотът на кораба има координати и стратегически планове.

N-1 има един пилот. Зад пилота седи астромехнаичен дроид. Астромеханичния дроид обикновено е Арту. Изтребителя е въоръжен с две бластерни оръдия и две установки за изстрелване на торпеда. Понеже Набу е мирен свят изтребителите изпълняват задачи като патрул, отбрана и охрана на дипломатически мисии. Когато монархът на Набу посещава чужди планети изтребители N-1 го охраняват.

По време на битката на Набу ескадрон Браво (съставен от изтребители N-1) се сражава срещу изтребителите на Търговската Федерация. Анакин Скайуокър успял да разруши контролния кораб. Това довело до поражението на Търговската Федерация.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.