RSS

Прашния паток

„Прашния паток” е кораб използван от Анийса Дим и нейния баща. Анийса е помощник пилот на кораба. Когато бащата на Дим е убит Анийса останала едноличен пилот и собственик на кораба. Тя пътешествала до много планети.

По време на тези странствания Анийса срещнала ловецът на глави Ранго Тел. Ранго заловил този, който убил бащата на Дим. Заради това Анеса се влюбила в Тел. Дим научила Ранго да пилотира. Тел обаче продължил да работи като ловец на глави. Той получил поръчка да залови Кам Нал. Ранго и Анеса започнали да обикалят Галактиката и да търсят Кам.

Търсенето отвело двамата на планетата Татуин. Анийса приземила „Прашния паток” в покрайнините на град Мос Еспа. Дим наела дроиди, които да извършат основен ремонт на кораба. През това време Тел отишъл да търси Нал.

Докато Ранго го няма разузнавателната сонда на ситския лорд Дарт Мол видяла „Прашния паток”. Малко по-късно сондата е унищожена от джедая Куай-Гон Джин. Мол решил да пита Анийса дали знае къде се крие джедая. Дим не може да каже нищо. Това разярило Дарт. Мол убил Анийса.

Така „Прашният паток” останал без собственик. Дроидите, които ремонтирали кораба си свършили работата и си заминали. Корабът бил ремонтиран перфектно и е готов за полет. Колкото и да е тъжно „Прашния паток” никога повече не полетял.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.