RSS

Абаносовия ястреб

„Абаносовия ястреб” е легендарен контрабандистки кораб. Той станал известен около 3972г. пр.Имп. „Абаносовия ястреб” е много бърз. Той има чудесни навигационни компютри и невероятно мощен хипердвигател. Не се знае кой е построил кораба. Възможно е „Абаносовия ястреб” да е сглобен от частите на няколко кораба. „Абаносовия ястреб” има толкова много промени, че не се знае от коя компания е произведен или кой го е направил. Корабът има няколко помещения. Това са пилотската кабина, каюти за три членния екипаж, медицински център, трюм за товари, гараж за спидери и помещение за екипировка. „Абаносовия ястреб” е въоръжен с две турболазерни оръдия.

Първоначално кораба е собственост на Давик Канг. Не се знае как и кога Канг се е сдобил с „Абаносовия ястреб”. Известно е, че Давик използва кораба за пренасяне на контрабандни стоки. Канг доставял стоки на всеки в Галактиката.

След смъртта на Давик, „Абаносовия ястреб” станал собственост на Карт Онаси. С кораба Карт, Бастила Шан и Реван търсят „Звездна работилница”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.