RSS

Звездна работилница

Много преди съществуването на Старата република процъфтявала Ракатанската империя. Ракатанската империя владеела много системи. Столица на Ракатанската империя е планетата Ракатан. Заради терора, с който императорите управлявали в Ракатанската империя често избухвали бунтове. Накрая Ракатанската империя загинала. От нея останала „Звездна работилница”.

„Звездна работилница” е голяма като космическа станция, но всъщност е фабрика. „Звездна работилница” има изградени автоматизирани поточни линии за производство на бойни дроиди и космически кораби. Най-интересното е, че фабриката е пропита с тъмната страна на Силата.

„Звездна работилница” обикаля около Ракатан. На тази планета има храм. В храма е разположен генератор, който захранва с енергия фабриката. Освен това генератора прекъсва електрониката на всеки кораб, който се доближи до „Звездна работилница”. По този начин Ракатан била забравена. Планетата изчезнала от галактическите карти за хилядолетия.

След 3972г. пр.Имп. Реван и Малак случайно открили фабриката. Те успели да преминат през защитите и поели контрола над „Звездна работилница”. След това Малак и Реван се насочили към териториите на Старата република. По пътя „Звездна работилница” произвела огромно количество бойни дроиди и космически кораби.

Джедаите от Старата република заловили Реван. С негова помощ те намерили Ракатан и „Звездна работилница”. Силите на Старата република нападнали фабриката и победили Малак. След това „Звездна работилница” е унищожена.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.