RSS

Е-уинг

Е-уингът е изтребител от Новата република. Изтребителя е направен от компанията Фрей’Тек. Е-уингът за пръв път се появил в 27г. Две години по-късно той влязъл във флотата на Новата република. По онова време той е използван като охрана на конвои.

Корпуса на Е-уинга е заострен отпред. Крилата на изтребителя са разположени отстрани. Носовата част на Е-уинга има много сензори. По средата на корпуса е пилотската кабина. В кабината има място за астромеханичен дроид Арсевън. Крилата на Е-уинга са с различна форма от тази на останалите изтребители.

Изтребителя е малко по-бавен от А-уинга. Е-уинга има тежка броня, но е много маневрен. Изтребителя има два хипердвигателя и оптимизиран интерфейс на астромеханичния дроид. Фрей’Тек направила Е-уинга да работи най-добре с Арсевън. Изтребителя може да работи и с други дроиди, но тогава не достига максимума на своите възможности.

Е-уинга има три лазерни оръдия. По едно лазерно оръдие има на всяко крило. Третото лазерно оръдие е над пилотската кабина. С такава огнева мощ изтребителя може да атакува големи кораби и наземни бази.

Първоначалните тестове показали проблеми с лазерните оръдия. Оръдията използват тибански газ. Това обаче намалило техният обсег. Техниците на Новата република решили газът тибана да минава по различен начин към оръдията. След тази модификация се появил Е-уингът от тип Б. Оръдията на Е-уинга от тип Б имат по-голям обсег. Те обаче могат да се претоварят.

Изтребителят има един пилот. Ако не води бойни действия Е-уингът може да лети една седмица без да презарежда запасите си. Изтребителя може да носи сто и десет килограма товар.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.