RSS

ARC-170

ARC-170 е изтребител от Старата република. Той е направен от Инком корпорейшън. Изтребителя е тежко въоръжен кораб. Съкращението ARC означава агресивно разузнаване. Носа на изтребителя има чувствителни сензори. С помощта на тези сензори ARC-170 изпълнява разузнавателни и шпионски мисии. Изтребителя има хранителни запаси за пет дни. ARC-170 има разтварящи се криле и дефлекторен щит. Крилата помагат на изтребителя да лети в атмосферата. ARC-170 е един от малкото изтребители, които имат хипердвигател от клас 1.5. Двигателя може да прехвърли кораба на пет хиляди светлинни години разстояние.

Все пак ARC-170 не се използва само за разузнаване. Той е тежко въоръжен кораб. Изтребителя има три членен екипаж. АRC-170 има пилот, помощник пилот, който управлява лазерните оръдия и артилерист, който стреля със задното оръдие. изтребителя има и астромеханичен дроид. Към края на Войните на клонингите ARC-170 се среща навсякъде в Старата република.

По време на битката на Корускант седем изтребителя ARC-170 (водени от командир Од Бал) прикриват джедаите Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.