RSS

Фрийдън Над

Фрийдън Над е джедай преминал на тъмната страна на Силата. Той бил ученик на Черен господар на Сит. Над използва силата си, за да контролира планетата Ондерон. След смъртта на Фрийдън (4380г. пр.Имп.) тялото му е вградено в стените на град Изиз. Градът се превърнал в място с концентрирана тъмна енергия.

В 3982г. пр.Имп. майстор джедай Арка Джет решил да прочисти планетата. Той преместил останките на Над от Изиз на луната Дксун. Това довело до бунт. Поддръжниците на Фрийдън откраднали останките на Над, отвлекли Арка и поели контрол над Изиз. Духът на Над помагал на бунтовниците чрез крал Омин (потомък на Фрийдън). В крайна сметка група джедай (водени от Улик Кел-Дрома) потушили бунта и победили духа на Над.

След това саркофагът на Фрийдън бил транспортиран до Дксун. Духът на Над обаче успял да проникне в умовете на Алийма и Сатал Кето. Кето се превърнали във врагове на джедаите. По-късно джедая Екзар Кун пробудил духа на Фрийдън. Над позволил на Кун да открие скрити ситски свитъци, които показали на Екзар как да стигне до планетата Корибан. На Корибан духът на Фрийдън се появил отново. Духа нападнал и повалил Кун. След това духът на Над принудил Екзар да премине на тъмната страна на Силата.

Tags: , , ,

петък, май 21st, 2010 at 22:27 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.