RSS

Републикански оръдеен кораб

Републиканския оръдеен кораб е създаден от Ротана хеви инженеринг и корабостроителниците Куат Драйв. Те направили оръдейния кораб LAAT/i (ниско летящ нападателен носач за пехота). Кораба може да превозва войници. Екипажа на оръдейния кораб се състои от пилот, помощник пилот и артилерист. Ако кораба е фатално поразен екипажа може да катапултира.

Оръдейния кораб има две лазерни оръдия в предната част, на всяко крило има по едно лазерно оръдие. Тези оръдия стрелят автоматично. Отляво и отдясно на корпуса също има по едно лазерно оръдие. С тези оръдия стрелят артилеристи. В задната част на кораба има още едно оръдие. То също стреля автоматично. Под всяко крило има ракетна установка. Тя стреля с ракети въздух-въздух. Когато изразходва ракетите оръдейния кораб може да се върне в базата и да бъде зареден с нови ракети. Освен стандартните ракети кораба може да бъде зареден с ракети, които разяждат материята, радиоактивни ракети и ракети с електромагнитен импулс.

Въпреки че е тежко въоръжен оръдейния кораб е много маневрен. С оръжията си кораба осигурява зона за приземяване. В зоната за приземяване се стоварват войниците, които оръдейния кораб носи.

По-голямата част от корпуса на кораба е открита. Това дава възможност на войниците да стрелят със своите оръжия преди да са кацнали. Оръдейния кораб има медицински дроид и материали за първа помощ. Някои оръдейни кораби освен войници могат да носят и една АТ-ТЕ.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.