RSS

Републикански звезден разрушител

Републиканския звезден разрушител е произведен от Ротана хеви инженеринг и корабостроителниците Куат Драйв (KDY). След битката на Джионозис, KDY омаловажили ролята на Ротана хеви инженеринг. Корабостроителниците Куат Драйв обявили, че те сами са направили републиканските звездни разрушители. Медиите на Старата република разпространили, че KDY са произвели звездния разрушител.

Първият звезден разрушител е направен по чертежите на инженер Уалъкс Блисъкс. Кораба е дълъг деветстотин метра. Той има десет турболазерни оръдия, петдесет и две лазерни оръдия, четири установки за изстрелване на торпеда и шест прехващащи лъча. В хангарите на звездния разрушител има сто деветдесет и два V-уинга, сто деветдесет и два изтребителя Делта-7, тридесет и шест изтребителя ARC-170 и двадесет оръдейни кораба. Освен това кораба превозва и наземна техника.

Републиканския звезден разрушител има формата на клин. Той е направен за битка кораб срещу кораб. Звездния разрушител има мощни щитове и дебела броня. Звездните разрушители станали гръбнака на републиканската флота. Те участват в защитата на планетата Корускант (столица на Старата република). Звездните разрушители служат и като командни кораби. На тях често се намират джедаи, които командват военни кампании.

Уалъкс Блисъкс

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.