RSS

Републикански нападателен кораб

Републиканския нападателен кораб е направен в корабостроителниците Куат Драйв (KDY). Между Търговската Федерация и KDY има дълго съперничество. Заради това съперничество корабостроителниците Куат Драйв са търговски партньори на канцлерите на Старата република и на джедайския орден. По поръчка на джедайте KDY произвели изтребителя Делта-7.

Тайно по поръчка на Старата република корабостроителниците Куат Драйв направили републикански нападателни кораби от клас Акламатор. Корабите имат клинообразна форма. Освен това един такъв кораб има дузина оръдейни кули (които стрелят с турболазерни оръдия), двадесет и четири лазерни оръдия и четири установки за изстрелване на торпеда. Републиканския нападателен кораб може да носи четири дузини АТ-ТЕ, три дузини SPHA-T, триста и двадесет спидера, осемстотин републикански оръдейни кораба и шестнадесет хиляди клонинги.

Корабите са големи, но те могат да кацат на повърхността на планетите. От кораба може да излезе многохилядна войска, но може и да влезе многочислена армия. От планетата Корускант на републиканските нападателни кораби се качили хиляди клонинги.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.