RSS

Републиканския крайцер

Републикански крайцер е построен от Корелианската инженерна корпорация. Кораба е дълъг сто и петнадесет метра. Крайцера е боядисан в червен цвят. Това е цветът на дипломатическия имунитет. Освен това червеният цвят е символ на неутралитета. Червения цвят предупреждава другите да не атакуват кораба.

Крайцера не е въоръжен. Той има три мощни двигателя Dyne 577, хипердрайвер и много здрав дефлекторен щит. Кораба има много антени. За тях отговарят двама офицери по комуникациите. Офицерите са преводачи. Те разбират това, което другите раси говорят.

Дипломатите стоят в салон. Салона се намира под мостика. В салона се водят дипломатическите преговори. В случай на атака салона може да се отдели от крайцера. По този начин салона е спасителна капсула. Салона има ракетни двигатели и може да избяга от атакувания крайцер.

Републиканския крайцер обикновено се използва от сенатори, канцлера или джедайския орден. С такъв крайцер канцлера Валорум изпратил джедаите Куай-Гон Джин и Оби-Уан Кеноби да преговарят с Търговската Федерация.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.