RSS

Улик Кел-Дрома

Улик Кел-Дрома е роден в 4032г. пр.Имп. на Алдераан. По онова време рицарите джедаи са навсякъде в Галактиката, а Старата република продължава да се разраства. Майката на Кел-Дрома е силен и уважаван джедай, но не иска да обучава синовете си Улик и Кей. Тя усеща, че не е достатъчно безпристрастна, за да ги обучи добре. Ето защо в детството си Улик не е обучаван за джедай. Някои казват, че младежът Кел-Дрома е арогантен, но според други той е идеалист и доверчив. Висшето общество на Алдераан забелязало безкрайната амбиция и постоянните успехи на Улик. Той преодолява предизвикателствата, а трудностите стават все по-лесни за него. Улик е силен физически и много умен. Той се насочил към нови приключения и придобил популярност. Когато Улик станал мъж уменията му в Силата нараснали. Майка му разбрала, че трябва да бъде обучен за джедай. Затова тя изпратила Улик и Кей на Аркания. Там братята Кел-Дрома са обучавани от майстор джедай Арка Джет.

Започнал нов период от живота на Улик. Той е изпълнен с приключения и космически открития. Това е време когато джедаите осигуряват реда и справедливостта в новите системи на Старата република. В онези времена майсторите джедаи обучават по няколко ученика и ги подготвят да бъдат рицари джедаи. Улик има заложби в Силата и по време на неговото обучение при Арка той преоткрил своите дадености. Кел-Дрома се научил да борави със светлинен меч. Улик тренирал с Кей и Тот Донеета. Те повишили уменията си като се бият срещу бойни дроиди. Самочувствието на Улик нараснало и той започнал да се държи арогантно с някои от учениците. Междувременно майстор джедай Арка им разказвал много истории, голяма част, от които Улик, Кей и Донеета запомнили. Тримата ученици джедаи скоро получили и първата си задача. Джет получил задача свързана със световете на Ондеронската система. В 3982г. пр.Имп. той изпратил братята Кел-Дрома и Донеета да спрат вековната гражданска война на Ондерон. Тримата пристигнали на планетата с кораба си „Небулон Рейнджър”. Корабът се измъкнал от атаките на дебнещите звероездачи и се приземил в укрепения Изиз. Там джедаите установили контакт с кралица Аманоа (владетелка на Ондерон) и нейната дъщеря принцеса Галиа.

Улик прекарал едва няколко часа на планетата преди да се наложи да влезе в спасителна акция. Група от елитни зверовойници нахлула в двореца и отвлякла Галиа. Улик повел другарите си към дивите територии (контролирани от звероездачите), за да спаси принцесата. Той се надява, че една успешна спасителна мисия ще повиши авторитета на джедаите в очите на кралицата. По време на мисията летящия над ондеронските гори „Небулон Рейнджър” е свален от изстрел на звероездач. Донеета обаче има способност да разговаря с гигантските бома зверове. Това им осигурило транспорт до дивите територии.

Джедаите нахлули в крепостта на звероездачите и видели сватбена церемония. Звероездачът Орон Кира се женел за Галиа. Улик и спътниците му са изненадани от факта, че принцесата обича Кира. Звероездачите поискали мир. От Орон джедаите научили за тайните на Изиз. Кира им разказал, че града се намира под управлението на хора привърженици на тъмната страна на Силата. Орон разкрил, че всичко започнало в 4382г. пр.Имп. когато ситския лорд Фрийдън Над дошъл на Ондерон. Сега духът на Над обладал крал Омин и кралица Аманоа. Джедаите обединили силите си със звероездачите, за да нападнат Изиз. Аманоа се противопоставила и започнала битка. По време на битката Кей е ранен. В крайна сметка сражението е спечелено благодарение на появата на майстор джедай Арка. Джет използвал медитация и чрез нея увеличил бойните умения на зверовете. Това позволило на звероездачите да разгромят войските на Изиз. Арка с помощта на Силата успял да пречупи тъмната страна в Аманоа.

Джет обаче казал, че Улик се е провалил в първата си мисия. Кел-Дрома се защитил като казал, че според него той и придружаващите го джедаи направили всичко възможно, за да избегнат кръвопролитието. Арка разбрал, че Ондерон се оказал твърде голямо предизвикателство за неговите ученици. Въпреки това той ги изпратил да открият останалите привърженици на тъмната страна на Силата в Изиз.

След смъртта на Аманоа престола е зает от Галиа. Тя управлява заедно с Орон Кира. По този начин е избегната гражданската война. Все още има привърженици на стария ред, които отказват да приемат новото управление. Тези привърженици на старото са известни като надисти. Надистите вдигнали бунт в 3981г. пр.Имп. Улик и Донеета се оказват в центъра на конфликта между бунтовниците и Галиа. Освен тях в събитията на Ондерон участват джедаите Ос Уилъм, Дейс Диат, Шоанеб Кулу, Куррл Ток, Кит Карк и Номи Сънрайдър. Ръководител на бунта е крал Омин, който поддържа старото си тяло с помощта на тъмната страна на Силата. По време на бунта „Фрийдън Над”, Омин пленил майстор джедай Арка. Тялото на краля е поддържано изправено с помощта на метална рамка. Улик е обзет от гняв и убил Ларп Нум (бодигарда на Омин). Кел-Дрома попаднал под влиянието на тъмната страна на Силата когато срязал металната рамка на Омин с лазерния си меч. Улик оставил краля безпомощен и умиращ. Духът на Фрийдън Над, който ръководел Омин усетил, че Кел-Дрома ще стане един от най-великите ситски лордове. Над послушал древните ситски духове. Те му казали, че ситите ще се надигнат отново. Улик обаче успял да се отърси от тъмната страна на Силата. Той се разбрал с брат си Кей, че ако единия мине към тъмната страна другия трябва да го убие.

В 3981г. пр.Имп. Алийма и Сатал Кето основали секта позната като Крат. Те отишли в системата Императрица Тета и се срещнали с нейните управници. Кето използват тъмната страна на Силата и ситски магии, за да покварят децата на управляващите. Това тревожно събитие накарало Улик да разследва случая. Той и Номи Сънрайдър са изпратени в системата Императрица Тета. Докато разследват Улик и Нома се влюбили един в друг. Алийма използва ситски илюзии и успяла да скрие истинския брой на войската си. Армията на Старата република, която Кел-Дрома води се опитва да открие истинските вражи войски. През това време един от корабите на Крат се разбил в „Доверие” (командния кораб на армията на Старата република). Експлозията взела много жертви, а Улик е ранен от шрапнел. Номи излекувала Кел-Дрома. Войската на Старата република се оттеглила, за да подготви план за нова атака. Джедаите се събрали на планетата Денеба, за да обсъдят положението. Улик предложил смел план. Според него единствения начин да спечелят е един джедай да се промъкне в Крат и да научи тайните на сектата. Майсторите джедаи помислили Кел-Дрома за луд. Преди края на дебата от Крат изненадващо нападнали Денеба с бойни дроиди. По време на битката са убити много джедаи включително майстор джедай Арка. Улик пренася на ръце учителя си докато стария джедай се слива със Силата. Кел-Дрома се обвинява за смъртта на Джет и решава да влезе в Крат, за да я унищожи. Номи се опитала да го спре. Тя му казва, че не трябва да се подценяват изкушенията на тъмната страна на Силата. Улик обаче не я послушал. Подготвяйки се за мисията Кел-Дрома научил някои ситски умения от джедая Оод Бнар. Бнар се тревожи за силите на тъмната страна, но Улик не вижда как по друг начин могат да спечелят войната. Кел-Дрома разговарял с брат си, който е много притеснен от неговата мисия. Кей се страхува, че няма да види Улик отново. Кел-Дрома обаче обещал, че ще се върне. Улик целунал за последен път Номи Сънрайдър и след това, преоблечен като контрабандист, се отправил към Цинагар в системата Императрица Тета. Там Кел-Дрома присъства на демонстрация, която трябва да покаже абсолютната власт на Крат. Целта на демонстрацията е да се покаже как сектата се разправя с предателите. Алийма решила лично да екзекутира търговец на карбонит, който се разбунтувал срещу Крат. Търговецът обаче се освободил и атакувал Кето. Тя е изненадана, а нейния живот е в опасност. Улик обаче се намесил и убил нападателя. Така Кел-Дрома показал своята лоялност към Крат. Алийма е впечатлена от Улик, но Сатал не му се доверявал. Сатал Кето подложил Кел-Дрома на много изпитания, за да разбере истинските причини за влизането му в Крат. По време на изпитанията Сатал пробол Улик с острие напоено със ситска отрова. Отровата нахлула в кръвообращението на Кел-Дрома и единствения начин той да я неутрализира е да се отдаде изцяло на тъмната страна на Силата.

Номи, заедно с Кей и Тот потеглила към Цинагар, защото се тревожи за Улик. Тя иска да разбере какво е научил Кел-Дрома след толкова време прекарано в Крат. Сънрайдър позволила на войските на сектата да я хванат. Улик я изпратил в подземията на Крат като затворник.

Той тайно се свързал с нея и обяснил, че трябва да остане в Цинагар. Въпреки че е научил доста за Крат, Кел-Дрома казал на Номи, че се нуждае от още информация. Сатал разбрал за осъществения контакт между Улик и Сънрайдър. Кето наредил Кел-Дрома и Номи да бъдат екзекутирани. Понеже кръвта на Улик е заразена със ситска алхимия Алийма обладала ума му. Кел-Дрома изгубил чувствата си към Сънрайдър. Номи обаче успяла да се измъкне от пазачите си и се свързала с Тот и Кей. Джедаите щели да избягат, но решили да изчакат Кел-Дрома. Улик убил Сатал като отмъщение за смъртта на майстор джедай Арка. Това обаче не е достатъчно на Кел-Дрома и той все още изпитва гняв. Когато Кей повикал брат си на кораба Улик не го послушал. Кел-Дрома вече се бил слял с тъмната страна на Силата. Улик позволил на джедаите да си тръгнат, а той останал в Цинагар. Алийма продължила да обучава Кел-Дрома в тъмната страна, а джедаите готвели атака срещу Цинагар. Кето дала на Улик древен ситски амулет, който има огромна сила. Някога амулета бил собственост на Фрийдън Над. Джедаите нападнали Цинагар, а Номи и Кей нахлули в Желязната цитадела. Кел-Дрома отказал да се вслуша в доводите на Сънрайдър и брат си. Улик смята, че джедаите са слаби и неефективни какъвто бил и той когато не могъл да спаси Арка от смъртта. Кел-Дрома използвал ситския амулет като оръжие и отблъснал приятелите си. Джедаите решили да изоставят Улик. Според тях той е дошъл по собствено желание и трябва да понесе последствията от решението си. Кей обаче не е готов да изостави брат си. Той решил да убие Улик както се били разбрали. През това време в Желязната цитадела влязъл странник заобиколен от масаси. Това е ситския лорд Екзар Кун.

Екзар има план за завладяване на Галактиката. Кун бил ходил на ситския свят Корибан, а след това и на Явин IV. Пред Екзар има само една пречка за преодоляване. Тя е Улик. Кел-Дрома и Кун започнали дуел с лазерни мечове. Това е битка изпълнена с огромна омраза. Докато се биели ситските амулети, които всеки от тях носи оживели. Ситската енергия от дуелистите събудила амулетите от хилядолетния им сън. Двата амулета прожектирали карта на огромната Ситска империя. Тя показвала границите на Ситската империя отпреди столетия. Един древен ситски дух казал, че и двамата заслужават да използват ситската мощ. Тогава Екзар Кун е обявен за Черен господар на Сит, а Улик станал негов ученик. На челото на Кел-Дрома се появила ситска татуировка, която отбелязва положението му. Древния ситски дух обявил, че на Кун и Улик се пада честта да унищожат Старата република и да възродят Ситската империя. Двамата започват да изпълняват плана на духа. Така в 3972г. пр.Имп. избухнала Ситската война. Улик повел армията си и нанесъл големи опустошения в Галактиката. Милиони загинали заради действията на Улик.

Шест месеца по-късно Кел-Дрома и Алийма били предизвикани от война номад Мандалор. Улик и Мандалор се срещат на Куар и започват битка. Номада определил дуела да се проведе в равнината Харкул. Оръжието на Мандалор е базилиски боен дроид, а на Кел-Дрома лазерен меч. Наградата е командването на комбинираните войски на Крат и Мандалор. Благодарение на джедайските си умения Улик победил Мандалор. Победения номад казал, че ще му служи. С новата си армия Кел-Дрома стигнал до Корускант. Над планетата започнала яростна битка. Улик атакувал командния център на войските на Старата република и складовете за нови оръжия. Кел-Дрома поел командването, а Мандалор превзел склада с оръжията. Улик наредил на командващия флотата да разгърне флотилията и да се подготви за атака. Командващия отказал и Кел-Дрома решил да го убеди с помощта на Силата. В същото време обаче група джедаи нахлули в командния център на Улик. Като използват силата на светлата страна Номи и Кей блокирали опита на Кел-Дрома да поеме контрола върху командващия флотата. Улик е изправен пред галактическия сенат. Кел-Дрома обаче не се разкаял за престъпленията си. Той обвинил Старата република в неефективност и казал, че идва златната ера на ситите.

Докато трае процеса Екзар дошъл, за да освободи своя ученик. Кун проникнал в ума на канцлера. Черният господар на Сит накарал канцлера да произнесе неговите думи за ситската победа. Настанала паника и Екзар се измъкнал от сената заедно с Улик.

Друга важна битка по времето на Ситската война е край Крон Клустар. Там Алийма пожертвала живота си, но взривила свръх големите звезди около Клустар и изпратила смъртоносна разрушителна вълна срещу Осус (джедайския главен свят). Джедаите започнали евакуация на Осус и успели да спасят част от джедайските съкровища и артефакти, които се намират там. Кун и Кел-Дрома пристигнали на Осус и започват да разграбват древните джедайски хранилища. Кей Кел-Дрома също е на планетата и се сблъскал с брат си. Двамата започнали дуел с лазерни мечове и Улик убил Кей. Кел-Дрома се отвратил от собствените си действия. Той се почувствал ужасно и започва да се осъзнава. През това време Номи атакува Улик със Силата и използва уменията си, за да отблъсне неговите. Сънрайдър победила, Кел-Дрома загубил връзка със Силата, а духът му е пречупен.

Джедаите си връщат Осус и искат да сложат край на Ситската война. Улик разкрил местонахождението на оперативната база на Екзар (луната Явин IV). Джедаите отишли и спрели Кун. След това Улик си възвърнал връзката със Силата, но е безпомощен и не може да я използва.

Цели десет години той мисли за вината и делата си. В 3962г. пр.Имп. Улик (като запазил в тайна самоличността си) наел транспорт от космическия превозвач Хогон. Хогон закарал Кел-Дрома на Явин IV. Там имало много духове, които искат да заловят Улик, но той им се изплъзнал. На Явин IV обаче Кел-Дрома се почувствал още по-самотен. Той напуснал луната, а Хогон го закарал на Рен Вар (свят, който се измъква от ледников период). Там Улик започва да живее в един замък на върха на една снежна планина. Докато се разхождал около замъка Кел-Дрома паднал в една снежна пропаст. Той лежал с часове и чакал да дойде смъртта, но тя не идвала.

Улик си спомнил за убитите от него, видял образа на брат си, а също така и образа на майстор джедай Арка. Издръжливостта на Кел-Дрома обаче е невероятна и той си казал, че ще живее макар и да не вижда смисъл.

Междувременно Вима Сънрайдър (младата дъщеря на Номи Сънрайдър) решила да намери Улик. Вима иска да бъде обучена за джедай. Нейната майка обаче няма време, защото е лидер на джедаите. Тогава дъщерята на Номи решила да намери Кел-Дрома. Вима наела Хогон (същия, който закарал Улик на Рен Вар), за да й помогне да намери Кел-Дрома. Хогон се изненадал като видял образа на Улик и се шокирал, защото разбрал, че е превозил престъпник в кораба си. В крайна сметка той закарал Вима на Рен Вар.

В коридорите на двореца Вима се срещнала с Кел-Дрома. Улик видял в големите сини очи на пристигналата образа на Номи. Тя е спомен за цялата му болка и той не иска да има нищо общо с нея. Въпреки това Вима помолила Улик да я обучи за джедай. Той отказал. По време на снежна буря обаче Сънрайдър и Кел-Дрома се оказват изолирани на затънтено място. Двамата разговарят и Вима подновила молбата си. Улик казал на Сънрайдър за високата цена, която тя ще трябва да плати. Тогава Вима отговорила, че вижда в него мъжа, в който Номи се влюбила – един велик джедай. Това сломило съпротивата на Улик и той започнал да обучава дъщерята на Номи. Кел-Дрома я научил как да си направи светлинен меч. След това показал на Вима как да борави с лазерен меч. Двамата заедно с техните мечове направили статуи на Арка Джет и Андур Сънрайдър.

Накрая Номи Сънрайдър дошла на Рен Вар, за да види дъщеря си. Номи и Улик се гледали и можели да си кажат хиляди неща, но не казали нищо. Номи видяла гигантската ледена склуптура, която Вима и Кел-Дрома направили. Най-накрая Улик намерил спокойствие. В този момент джедайката Силвър се опитала да убие Кел-Дрома. Тя искала да отмъсти за смъртта на неин другар когото Улик убил. Кел-Дрома обаче отказал да се бие. Той обяснил на Силвър, че отмъщението не е пътя на един джедай. Джедайката изключила меча, но в този момент се чул бластерен изстрел. Хогон стрелял с бластера си, за да убие престъпника Улик. Въпреки превратностите Кел-Дрома щял да умре като джедай от светлата страна на Силата. Номи се погрижила за умиращото тяло на Улик. Кел-Дрома я помолил за прошка каквато Номи отдавна му е дала. Улик дал на Вима своята огърлица. Тялото на Кел-Дрома изчезнало.

По време на Ситската война, Улик е висок мъж с кафяви очи, рошава кафява коса и хубава кожа. Той носи наметало и броня характерни за джедаите от този период. Времето повлияло на неговото тяло. Косата му започнала да посивява, а лицето му се набръчкало. Ситската татуировка, която имал на челото си изчезнала оставяйки белег с хикс образна форма. В началото на обучението си Улик използва светлинен меч с жълтозелено острие. По-късно той използва оръжие със синьо острие. Накрая се върнал към жълтото острие.

Tags: , , , , ,

петък, май 21st, 2010 at 22:26 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.