RSS

Ветрилообразно острие

Граф Дуку поръчал на корабостроителите от планетата Джионозис да му направят специални изтребители. Изтребителите били направени. Те са наречени ветрилообразни остриета. Причината за това е, че изтребителя може да се сгъва и разгъва като ветрило. Кораба е малък и елегантен.

Когато трябва да се сражава изтребителя се разгъва. Ветрилообразно острие има две двойки лазерни оръдия. Едната двойка лазерни оръдия е разположена отляво, а другата двойка лазерни оръдия отдясно. Когато крилата са прибрани оръдията се прибират до корпуса на изтребителя.

Кораба има дефлекторен щит и може да понесе няколко преки попадения. Освен това ветрилообразно острие има хипердвигател. Когато изтребителя е сгънат е труден за улучване защото е малък. Кораба има йонна защита. Защитата обърква сензорите на враговете. Кабината на ветрилообразно острие е сферична. Тя е направена специално за хуманоиди.

Когато Асаж Вентрес станала ученичка на Дуку има шест ветрилообразни остриета. Два от тези изтребители са откраднати от Анакин Скайуокър и Оби-Уан Кеноби. За другите четири не се знае нищо.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.