RSS

Сепаратистки крайцер

Сепаратисткия крайцер е цилиндричен кораб. Той е въоръжен с тежки оръдия. Огъня от тези оръдия може да повреди или унищожи вражески кораб. Оръдията обаче не могат да улучат изтребителите.

Мостика на крайцера е разположен на висока командна кула. Кулата се издига в края на кораба. На мостика има големи прозорци. Обикновено капитана на крайцера седи на мостика. Капитанът е заобиколен от бойни дроиди. На мостика има тактически дисплеи, таблици с информация за състоянието на крайцера, сензори, комуникационен център и палуба за наблюдение. Кораба има и спасителни капсули.

Най-известния сепаратистки крайцер е „Невидима ръка”. Първоначално „Невидима ръка” трябвало да служи на Нют Гънрей и неговите приближени. Дарт Сидиъс обаче наредил на кораба да отиде генерал Гривиъс (киборгът командващ сепаратистките армии). Капитан на „Невидима ръка” е Лушрос Дофин. Гривиъс наредил да преправят някои части от крайцера. Така част от помещенията на реакторите са превърнати в хангари за изтребители.

„Невидима ръка” станал флагман на една сепаратистка флота. Флотата обикаля из външните светове и окупира планети. „Невидима ръка” участва в бомбардировките на Хумбарин и Дуро. След нападението на Дуро сепаратистката флота отишла до планетата Корускант. Веднага пламнала битка. Гривиъс се възползвал от хаоса и отвлякъл канцлер Палпатин (лидер на Старата република). Палпатин бил затворен на „Невидима ръка”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.