RSS

Уато

Уато е роден на планетата Тойдария. Когато бил млад той участва във войните, които избухват от време на време на неговия роден свят. По време на една такава война Уато загубил едната си бивна и бил ранен в крака. Тогава тойдариянецът решил да напусне родния си свят и да отиде на пустинната планета Татуин. След като дошъл на Татуин, Уато започнал търговия. Въпреки че е груб и сръдлив той станал много добър търговец. Тойдариянецът има магазин за предмети втора употреба.

Уато обича да прави сделки със същества, които не са от Татуин. Обикновено тойдариянецът успявал да измами тези, които за пръв път влизат в магазина му. Въпреки че е малък магазинът на Уато е пълен с ценни части. Заради това тойдариянецът върти добра търговия. За съжаление той обича залаганията и хазарта. На хазарт тойдариянецът изигравал всичката си печалба. Сред притежанията на Уато са робите Шми и Анакин Скайуокър. Тойдариянецът ги спечелил от Гърдула Хътянката и ги направил работници в магазина си.

Младият Анакин показал невероятен талант в поправянето на машини и Уато се привързал към него. Въпреки че е безскрупулен тойдариянецът е честен господар. Момчето е основният източник на доходи за Уато. Анакин не само поддържа техниката, но и участва в състезанията с шейни като се състезава за тойдариянеца.

Анакин е добър пилот и единствения човек, който участва в опасните състезания. Когато обаче се наложило Скайуокър да се състезава със Себулба, Уато заложил на втория защото Себулба винаги печели.

Един ден мистериозен чужденец дошъл в магазина на Уато. Той искал да сключи сделка за резервни части. В крайна сметка тойдариянецът загубил голяма част от парите си и робът Анакин. Това се случило защото Себулба не успял да спечели състезанието. Анакин победил, а Уато загубил залога си.

За да възстанови част от загубите си тойдариянецът продал Шми на фермера Клиг Ларз. Уато отново срещнал Анакин когато младия джедай се завърнал на Татуин. Това станало десет години след състезанието, което Скайуокър спечелил.

Уато е синьокож. Той пърха с крилца на метър над земята. Търговецът умее да се пазари. Освен това джедаите нямат контрол върху ума на тойдариянеца.

Tags: ,

петък, май 21st, 2010 at 22:23 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.