RSS

Б-фрегата

Кратки данни: Б-фрегатата е един от многото бунтовнически кораби с многофункционално приложение. Б-фрегатата се използва за различни мисии, включително разузнавателни и спасителни операции. Голяма част от Небулонските ескортиращи Б-фрегати била открадната от Империята. Имперската флота ги използвала за битки с малки изтребители. По-късно бунтовниците ги модифицирали и Б- фрегатите започват да се използват главно като медицински фрегати. Те пренасят ранени войници и се управляват от медицински дроиди.

Основни сведения: Б-фрегатите са направени от корабостроителниците Куат Драйв. Целта на тези фрегати е да се справят с вражески изтребители. Б-фрегатата се използва главно за охрана на транспортни кораби. С открадването на Б-фрегатите от имперската флота, бунтовниците не само увеличили броя на корабите си, но и лишили Империята от солидна сила. Използването на Небулонските Б-фрегати от Бунтовническия съюз се оказало едно от най-успешните му решения. Тъй като са създадени да отбиват атаките на изтребители, Б-фрегатите са снабдени с много точни оръдия. Оръдията поразяват вражеските изтребители. Б-фрегатите имат дебела броня и солидни щитове, което им позволява да се измъкнат невредими дори и от най-тежките битки.

Небулонската Б-фрегата произведена за бойни действия има дванадесет турбо лазерни батареи, дванадесет лазерни оръдия и двадесет и четири изтребителя. Повечето бойни фрегати обаче били модифицирани в командни или медицински кораби. В модифицираните кораби са премахнати около половината от оръжията. Оръжията са заместени от допълнителни системи, като резервни мощностни генератори, щитови генератори и животоподдържащи системи. На медицинската фрегата „Спасение” (където Люк Скайуокър бил излекуван след като си изгубил ръката в двубой с Дарт Вейдър), по-голямата част от хангарите и оръжейните кули, били заменени от болнични стаи и медицински пунктове.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.