RSS

Бунтовническа нападателна фрегата (Марк II)

За да имат повече космически кораби бунтовническите сили поправили и модифицирали стари дреднаути. Бунтовниците махнали голяма част от надстройките, за да понижат консумацията на гориво. Освен това след тези промени дреднаутите могат да действат с по-малко екипаж. На един обикновен дреднаут са нужни петнадесет хиляди души екипаж, а на един модифициран пет хиляди души.

Дизайнерите от космическото управление Рендили подобрили старите дреднаути още повече. Променените кораби са наречени бунтовнически нападателни фрегати (Марк II). Фрегатата има дефлекторен щит и резервни системи за поддържане на щита. Това дава на фрегатата Марк II тактическо преимущество.

Фрегатите Марк II се използват най-много в началото на Галактическата гражданска война. След като дизайнерите от Рендили са разпръснати това намалило производството на фрегатите Марк II. Въпреки това няколко бунтовнически корабостроителници продължават да произвеждат такива фрегати. Част от фрегатите Марк II служат и по времето на Новата република (наследник на Бунтовническия съюз).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.