RSS

Бунтовнически транспортер

Кратки данни: Бунтовническия транспортер е здраво брониран кораб използван от бунтовниците за транспортиране на войски,  храна, муниции,  оръжие, медикаменти и други доставки през Галактиката. Въпреки че Бунтовническия съюз разполага с различни транспортни кораби, най-известен е транспортера от среден клас на корабостроителниците Галофрий. Тези кораби имат малко оръдия и са бавни. Тъй като бунтовническите транспортери не са бойни кораби, те са охранявани от ескадрили от Х-уинги и наземни йонни оръдия. При битката на Хот транспортерите Галофрий служели за евакуирането на бунтовническата база Ехо, преди в нея да нахлуят имперските войски.

Основни сведения: Находчивите бунтовнически командири използвали много транспортери за преместването на войски, продукти и екипировка през Галактиката. От модифицираните пътнически кораби до откраднатите имперски транспортери, а даже и пленени пиратски кораби. Все пак най-използвания транспортен кораб, е транспортерът произведен от корабостроителниците Галофрий и продаден на Бунтовническия съюз с голямо намаление.

Както повечето бунтовнически транспортери и тези на Галофрий са слабо въоръжени, но имат всичко необходимо за пренасяне на товари и пътници. Въпреки че са дълги само деветдесет метра кораби като „Светла надежда“ (последният транспортер напуснал Хот), могат да носят до деветнадесет хиляди тона товар. Повечето от този товар бил прикачван към транспортера в големи специално създадени товарни хангари. В товарните хангари могат да се поберат голям брой контейнери. Това позволява кораба да бъде товарен и разтоварван много бързо. На върха на транспортера е поставена кабина, в която се намира малкото персонал и един стрелец, който отговаря за четирите двойки лазерни оръдия на кораба. Такива транспортери са защитени от система от дефлекторни щитове, но също така имат дебела броня и обикновени хипердвигатели. Някои транспортери са модифицирани и служат като танкери за гориво. Това позволява на корабите да презареждат по време на полет. Разбира се много транспортери пренасят войски и друг бунтовнически персонал.

Въпреки че бунтовниците много разчитат на Галофрий транспортерите, корабите имат доста недостатъци. Бунтовническите механици открили, че транспортерите са заразени от компютърни вируси, които предизвикват сривове в системата. Заради това много от тези кораби прекарвали по- голямата част от времето си в ремонтните докове. Транспортерите са негодни за битка и трябва винаги да бъдат ескортирани от изтребители. За щастие транспортерите имат добри радарни и сензорни системи за засичане на противниковите кораби.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.