RSS

Монкаламариански крайцер

Кратки данни: Монкаламарианския крайцер е огромен кораб произведен в най-модерните корабостроителници на Мон Каламари и използван за развлекателни пътувания и колонизация. По времето на Галактическата гражданска война, крайцера е въоръжен с дузини йонни оръдия, турболазери и прехващащи лъчи. Скоро мон каламарианските крайцери станали ядрото на бунтовническата флота. Най-познатия мон каламариански крайцер е ,,Фрегатна щабквартира”, който служел като флагман на адмирал Акбар в битката на Ендор.

Основни сведения: Монкаламарианците винаги се гордеели с конструирането на своите огромни космически кораби. Всеки кораб е правен ръчно и има индивидуален дизайн, затова всеки звезден крайцер е уникален. Повечето имат органична форма с множество куполи и извивки. Монкаламарианците построили корабите, за да се изследва Галактиката. Император Палпатин решил да пороби монкаламарианците. Монкаламарианците обаче оказали силна съпротива. След ранните сблъсъци с Империята, жителите на Мон Каламари превърнали масивните си пътнически кораби във военни. Лайнерите били покрити със здрава броня. На мястото на сензорните станции и галериите за наблюдение били поставени оръдия. Корабите са държани в резерв за защита на планетата. Когато адмирал Акбар се присъединил към Съюза на бунтовниците, той убедил монкаламарианците да предоставят крайцерите си на въстаниците. При техния уникален дизайн крайцерите са трудни за поправяне. За щастие много от тях са покрити с дебела броня и притежават резервни системи, което предпазва корабите от сериозни повреди по време на битка.

Един от най-ранните крайцери е МК80. Корабът има цилиндрична форма. По-късно той е преименуван на „Фрегатна щабквартира” и станал флагман на адмирал Акбар. На крайцера са монтирани оръдейни батареи и генератори на дефлекторен щит. Генераторите са от ново поколение. Те позволяват щитовете на кораба да се възстановяват по-бързо.

Най-известния монкаламариански крайцер е „Фрегатна щабквартира”. Той участвал в битката на Ендор. Въпреки сраженията с имперските кораби крайцера останал невредим. Няколко монкаламариански крайцера били унищожени от суперлазера на втората Звезда на смъртта.

На борда на крайцерите служат най-различни същества, но само малцина освен монкаламарианците могат да управляват корабите. Командните кресла са замислени специално за монкаламарианската психика. Крайцерите се управляват както със стандартния компютърен интерфейс така и с прецизни движения в командното кресло. За един монкаламарианец тези движения са инстинктивни, но повечето от другите раси срещат трудности при симулирането на този език на тялото. Мониторите на мостика също са конструирани своеобразно в широкия спектър на монкаламарианското виждане, което за другите изглежда изкривено и изопачено.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.