RSS

Тай-ятаган

Когато върховния адмирал Траун станал върховен командващ имперската флота той въвел много промени. Една от тях е заменянето на Тай-бомбера с Тай-ятагана. За да превземе галактическото ядро Траун се нуждае от нов вид бомбардировачи. Върховният адмирал заповядал на Сиенарските Флотски Системи да направят такива. Така се появил Тай-ятагана. Името на новия имперски бомбардировач идва от изрисуван ятаган на крилата. Тай-ятагана е много по-добър от Тай-бомбера.

Тай-ятагана има удължена кабина. В кабината е монтиран специален модул. В модула седят пилота и бомбардировача (този, който пуска бомбите). Ако кораба се повреди екипажа може да отдели модула. Тоест модула действа като спасителна капсула.

Тай-ятагана има удължени крила. Кораба е много маневрен. Тай-ятагана е по-бърз от Тай-бомбера. Тай-ятагана развива скорост от над хиляда сто и петдесет километра в час. Кораба може да бомбардира със скорост от хиляда двеста и петдесет километра в час.

Тай-ятагана има щитове и по-здрав корпус. Кораба е въоръжен с лазерни оръдия. Освен тях Тай-ятагана има протонни гранати, термални детонатори и шестнадесет ударни ракети.

В 29г. Кир Канос атакувал с Тай-ятаган звездния разрушител „Отмъщението на императора”. Тогава разрушителят се намира в орбита на планетата Уинчор.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.