RSS

Тай-бомбер

Кратки данни: Тай-бомбера е направен като е използван дизайна на Тай-файтера. Тай-бомбардировача е тежък имперски нападателен кораб. Той е използван за стратегически удари срещу наземни и космически цели. Изтребителят е по-бавен и по-трудно маневрен и по-добре брониран от стандартния Тай-файтер. Тай-бомбардировача носи унищожителен товар от протонни торпеда, самонасочващи се ракети, разтърсващи ракетни орбитални мини и свободно падащи термални детонатори. Тай-бомберите са произведени с животоподдържащи системи, които липсват в другите кораби от клас Тай. Бомбардировачите се използват за обезвреждане на големи кораби и за нападения на наземни цели.

Основни сведения: Тай-бомбера има две кабини и удължени слънчеви панели. В главната кабина се намират пилота, бордовите компютри, системите за комуникация и животоподдържащата система. В другата кабина има насочващ улей заедно с други насочващи оръжейни системи. Конструкцията на двойката йонни двигатели свързва двете кабини.

Типичния бомбардировач носи дузини ракети, мини, бомби и термални детонатори за атакуващи рейдове. За битка кораб срещу кораб Тай-бомбера използва чифт предни лазерни оръдия.

Тай-бомберите са ефективни срещу големи космически кораби. След като Тай-файтерите отслабят защитата на вражеския кораб се намесват Тай-бомберите. Бомбардировачите използват своите прецизни компютри за поразяване на особено важни места, като генератори на щитове и двигатели. След като корабът е омаломощен имперските сили го вземат на абордаж и залавят бунтовническите войници за разпит.

Тай-бомбардировачите се използват срещу космически станции, орбитални докове и орбитални заводи. Въпреки всичко Тай-бомберите имат най-голяма ефективност при бомбардировки на наземни цели. Ако Тай-бомбардировача е улучен пилота има възможност да катапултира. Понеже най-често Тай-бомберите бомбардират цели на земята пилотът оцелява. Пилотът на Тай-бомбера пада на земята с парашут.

Бомбардировачите имат невероятно прецизни насочващи компютри, които позволяват на пилота да унищожи напълно дадена сграда без останалите постройки да пострадат.

Тай-бомбери има на почти всяка имперска космическа станция и голям кораб. Звездният разрушител има една ескадрила Тай-бомбардировачи. Повечето наземни бази също имат Тай-бомбери. В 27г. Тай-бомбера бил снет от въоръжение. Причината е във въвеждането на по-ефикасния и унищожителен вариант на Тай-бомбера – Тай-ятагана.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.