RSS

Имперска совалка (клас Тета)

Совалката от клас Тета е изработена от Космическите заводи Кигнус. Совалката има три крила. Две от крилата се сгъват. Когато совалката каца двете сгъваеми крила се вдигат нагоре. След това се спуска подвижната стълба и пътниците слизат. Совалките от клас Тета имат две лазерни оръдия разположени отпред и едно лазерно оръдие намиращо се отзад. Освен това совалките от клас Тета имат дефлекторен щит. По време на Войните на клонингите политиците от Старата република пътуват с такива совалки.

Най-добрите техници в Галактиката направили персонална совалка от клас Тета за канцлер Палпатин (лидер на Старата република). На тази совалка е поставен хипердвигател. По този начин тя може да лети до всяка точка на Галактиката. Совалката на Палпатин има покритие против сканиране. Така не може да се разбере какво има в пасажерските каюти. В тези каюти канцлера държи зловещи ситски устройства и смеси. Чрез тях той засилва връзката си с тъмната страна на Силата. Със своята совалка Палпатин отишъл до планетата Мустафар.

След провъзгласяването на Империята дизайнерите от Космическите заводи Кигнус започнали да работят заедно с техниците и инженерите от Сиенарските Флотски Системи. В резултат на тяхната съвместна дейност се появила совалката от клас Ламбда.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.