RSS

Имперска оръдейна лодка

Имперската оръдейна лодка е произведена от Сиенарските Флотски Системи. Лодката е дълга двадесет и пет метра. Тя не е толкова бърза колкото имперските изтребители, но е много маневрена. Освен това оръдейната лодка може да лети в атмосферата и да изпълнява сложни въздушни маневри. Лодката има хипердвигател. В нейния компютър има координати за хиперпространствен скок. Обикновено оръдейната лодка служи за патрул и отбрана на планети.

Сиенарските Флотски Системи направили различни модели на лодката. Най-известен е модела Скачащ лъч. Скачащ лъч има лъскава повърхност. Лодката има къси крила. Тя е снабдена със сензори Siep-Irol Omni-Vu. Когато лодката каца нейните крила застават хоризонтално. Скачащ лъч се нуждае от четири членен екипаж. Екипажът се състои от пилот, сензорен офицер и двама артилеристи. Ако е напълно заредена Скачащ лъч може да лети един месец без да презарежда. Лодката се зарежда от реактор Sarylcorp ViX. Скачащ лъч има две йонни оръдия Dar-2, установка за изстрелване на торпеда, установка за изстрелване на ракети и две лазерни кули.

Въпреки чудесните си характеристики и прекрасно въоръжение имперските стратези преценили, че производството на Скачащ лъч е много скъпо. Сиенарските Флотски Системи продали произведените лодки на частни купувачи.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.