RSS

Тсавонг Лах

Тсавонг Лах е от Юзан Вон. Той е военачалник, който е призван да носи волята на боговете. Тсавонг командва много важни кампании на Юзан Вон. Той е представител на много могъщо семейство в Юзан Вон. Лах има брат. Брат му се казва Куранг. Куранг има син на име Калий. Бащата на Тсавонг се казва Кзулкан.

Лах има ужасяващо лице. То има много съшити парчета плът. Парчетата са сглобени така, че да се получи лицето на Юн (богът създател на Юзан Вон). Освен това лицето на Тсавонг има много татуировки. Устните на Лах са доста раздалечени. Те откриват острите зъби на Тсавонг. Лах носи жива пелерина, която е прилепена към раменете му. Тсавонг има бронирана кожа. Плочките на неговата кожа са поставени върху костите на Лах.

Тсавонг докладва директно на върховния повелител Шимра (главнокомандващ на всички войски на Юзан Вон). Лах постигнал големи победи край планетите Дантуин и Итор. Тсавонг изпитва огромна омраза към джедаите. На планетата Дуро, Лах пленил Лея Органа. Тсавонг започнал да измъчва Лея. Лах иска тя да бъде първия джедай, който той ще принесе в жертва на боговете. Джейсън Соло (синът на Органа) обаче освободил Лея.

Разярен Тсавонг заповядал на войските на Юзан Вон да залавят джедаи. Лах обявил, че ще сключи мир с Новата република ако те изпълнят едно негово условие. Условието е всички джедаи, които са в Новата република да бъдат заловени и предадени на Тсавонг. Уморени от войната срещу Юзан Вон някои послушали предложението на Лах. Организацията Бригадата за мир залавяла джедаи и ги предавала на Юзан Вон.

Сред подчинените на Тсавонг са Вергере и Ном Анор. Лах изпитва недоверие към Анор. Вергере дава ценни съвети на Тсавонг. Заради това между Вергере и Ном възникнало съперничество. Лах се радва, че между Анор и Вергере има съперничество.

Силите под командването на Тсавонг превзели планетата Корускант (столица на Новата република). Лах продължил да заменя части от своето тяло. По време на една органична трансплантация двукрили личинки разяли неговата нова плът. Според вярванията на Юзан Вон това означава, че боговете са се обърнали срещу Тсавонг. Вики Сеш (човек извършил трансплантацията и сътрудник на Юзан Вон) казал на Лах, че това е саботаж. Вики обвинил тези, които доставят органите на Тсавонг. Разярен от това коварство Лах събрал заподозрените в предателство в една стая. След това Тсавонг пуснал върху събраните ранкори. Ранкорите изяли обвинените в предателство.

Шимра порицал Лах. Върховния повелител казал, че Тсавонг е дал много загуби когато е превзел Корускант. Ном Анор предложил на Лах да атакуват войските на Новата република край планетата Ебак IX. Тсавонг решил лично да командва войските, за да получи похвала от Шимра. Атаката при Ебак IX се оказала капан. Силите на Юзан Вон претърпели огромни загуби. Разярен от поражението Лах решил да залови Джейна и Джейсън Соло. Тсавонг се спуснал на повърхността на планетата и започнал да гони Джейна. Джейна и Лах се изправили един срещу друг и започнали битка. Със светлинния си меч Джейна отрязала гърлото на Тсавонг. След тази рана Лах умрял.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.