RSS

Ном Анор

Ном Анор е от Юзан Вон. Той е от кастата на производителите. Ном е много добър в биотехнологиите. Анор направил живо наметало и жива кама. Освен това Ном създал вирус. С този вирус била заразена Мара Джейд Скайуокър. Анор винаги носи със себе си купа със смъртоносна отрова. Той може по всяко време да изплюе отровата и да убие някой враг.

Ном извършва диверсии. Той сее недоверие между силите на Новата република и джедайския орден. Анор използвал Ксендъл Каривус. Каривус отишъл при мофите (които управляват Империята) и ги убедил да не оказват подкрепа на Новата република.

След това Ном се появил на планетата Ромамул. Там той е водач на екстремистката групировка Червените рицари. Анор проповядва против дроидите, технологиите и джедаите. Неговите действия за малко да доведат до война между Ромамул и съседната планета Осариан. След това Ном инсценирал смъртта си и изчезнал.

Той се върнал при Юзан Вон. Малко след това Юзан Вон нахлули в Галактиката. Първоначално в Галактиката нахлули силите на кастата на производителите. След това обаче дошли войски от кастата на войните.

Анор има план как да победи джедаите, но плана се провалил. После Ном успял да  сключи съюз между Юзан Вон и Хътяните. Анор знае, че Хътяните не са надеждни съюзници. Той ги използва за да праща дезинформация на Новата република. Междувременно Анор прави опити да се присъедини към кастата на войните.

Когато Юзан Вон завладели планетата Дуро, Ном бил забелязан от военачалника Тсавонг Лах. Лах взел Анор при себе си. Въпреки това Тсавонг не се доверява на Ном. Лах изпратил Вергере (съветничка на Тсавонг) и Анор да заловят джедаите Джейсън, Джейна и Анакин Соло (децата на Лея Органа и Хан Соло). Когато трите деца са на планетата Миркр, Вергере и Ном решили да действат. Залавянето обаче не било лесно. В крайна сметка Анакин е убит, Джейна успяла да избяга, а Джейсън е заловен. Анор иска Джейсън да убие Джейна. Вергере помогнала на Джейсън да избяга. Ном се опитал да го залови, но не успял.

След това Анор проникнал в еретична секта на Юзан Вон. От нея той разбрал, че някои от догмите на Юзан Вон са грешни. После Ном посъветвал Лах да атакува силите на Новата република, които се намират край Ебак IX. Там войските на Юзан Вон претърпели поражение. Засрамен от действията си Анор отишъл на планетата Корускант. Там той се скрил в кастата на мошениците. Докато е в тази каста Ном започнал да говори за реформа. Той получил популярност и станал известен като еретически пророк. Анор иска да отстрани върховния повелител Шимра (главнокомандващ на всички войски на Юзан Вон).

Ном разбрал, че Шимра много се страхува от планетата Зонама Секот. Анор посетил планетата и е избран за водач на революцията, която да промени Юзан Вон. Ном обаче разбрал, че не може да започне такова голямо дело. Той решил да избяга.

Докато бяга Анор е заловен от Мара Джейд Скайуокър. Ном дал на Мара карта. Благодарение на картата силите на Новата република могли да стигнат до цитаделата на Шимра (тя се намира на Корускант). Заедно с тези сили е и Анор. След това Шимра е победен. Ном се опитал да избяга от Корускант. Неговият космически кораб обаче се повредил и се разбил на планетата. Анор умрял.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.