RSS

Коран Хорн

Коран Хорн е роден на планетата Корелиа. Той се превърнал в един от най-способните джедай от новия джедайски орден. Коран израснал без да знае за миналото на рода си. Той е син на Хал Хорн (уважаван съдия изпълнител и офицер от корелианските сили за сигурност). Коран последвал стъпките на баща си и станал офицер в полицията.

Уменията помогнали на Коран да се издигне. Коран не знае, че един от предците му (Кериан Халкиън) е бил един от най-великите корелиански джедаи. Нежа Халкиън (дядото на Коран) изчезнал по време на Войните на клонингите. Смята се, че той е загинал. Нежа обаче оцелял благодарение на своя син Валин. Когато е провъзгласена Империята джедайския орден е унищожен. Валин обаче успял да се скрие. Жената на Нежа се омъжила за семейния приятел Хостек Хорн. Двамата нарекли своя син Хал Хорн.

В корелианските сили за сигурност Коран работел заедно със своя баща. Двамата били взети на прицел от имперския офицер Киртан Лоор. По време на една мисия Хал е убит от ловеца на глави Боск. Коран вярва, че Лоор има пръст в убийството, но не успял да докаже своите твърдения.

След битката на Ендор, Хорн се разочаровал от имперското присъствие на Корелиа. Той се опасява, че може да стане жертва на Лоор. Коран, няколко негови приятели, Лела Уесири и Джил Бастра тайно напуснали Корелиа. Хорн напуснал планетата със своя зелен Х-уинг и верния си астромеханичен дроид Уистлър. Двамата се скрили на Гаркуи докато осъществили контакт с флотата на Новата република.

Коран е толкова способен пилот, че привлякъл вниманието на Уедж Антилийз (легендарен бунтовнически пилот и лидер на Свирепия ескадрон). Хорн станал пилот в Свирепия ескадрон. Коран участвал във важни мисии включително и в атаката над планетата Корускант (столица на Империята).

Докато е пилот от Свирепия ескадрон, Хорн се сближил с Миракс Терик (дъщеря на контрабандиста Бустър Терик). Двамата се влюбили и оженили. Скоро след това Миракс била отвлечена. За да спаси любимата си Коран решил да развие таланта си в Силата и по този начин да открие Миракс.

За да подобри уменията си в Силата, Хорн отишъл в джедайската академия на Люк Скайуокър. След като открил следи от Миракс, Коран напуснал академията и освободил жена си. Миракс била отвлечена от бивш имперски моф, който станал пират.

Когато се подписал мир между Галактическата империя и Новата република и е сложен край на Галактическата гражданска война, Хорн се оттеглил. Коран станал семеен човек и отглежда своите силно чувствителни към Силата деца Валин и Джизела.

Това спокойствие обаче е нарушено от нашествието на Юзан Вон. В началото на нахлуването Хорн и неговия приятел (джедай Джанър Расада) отишли на мисия на планетата Бимиел. Там Коран осквернил останките на отдавна мъртъв войн на Юзан Вон. Това разпалило гнева на Шадау Шай (потомък на този войн).

Шай и Хорн се срещнали в планетарен хангар. Те сключили сделка. Според сделката двамата ще се бият. Ако Коран победи Шедау, Шай ще пощади планетата Итор. Дуелът започнал и благодарение на енергията почерпена от тъмната страна на Силата, Хорн убил Шай. Въпреки това Юзан Вон разрушили Итор.

Разрушаването на тази зелена и миролюбива планета е шок за цялата Галактика. Мнозина обвинили джедаите в предателство. Обвиненията били насочени към Коран, защото много смятат, че Хорн е предал Итор.

Под влияние на това обществено недоволство известно време Коран се укрива. След това обаче Хорн продължил да помага на джедайския орден в битките срещу Юзан Вон.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.