RSS

Натаси Даала

Натаси Даала е една от малкото жени в имперската армия. Даала отишла да учи в имперската академия на планетата Карида. Натаси има блестящ успех като курсант, а след това като младши офицер. Докато е в имперската академия Даала се изкачва във военната йерархия. След завършването си обаче се оказало, че Натаси не може да продължи военната си кариера. Причината за това е, че Даала е жена. Когато изглеждало, че с нейната кариера е свършено Натаси вкарала грешни данни в компютъра и променила самоличността си. След това Даала решила да изпробва уменията си срещу доказали се в битки ветерани. В разиграните виртуални сблъсъци тя ги победила.

Великия моф Таркин разбрал за действията и уменията на Натаси. Той разкрил нейната истинска самоличност. След това Таркин направил Даала своя любовница и протеже. Великия моф помогнал на Натаси да достигне до ранг адмирал. След това Таркин поверил на Даала командването на четири звездни разрушителя. С тези разрушители Натаси патрулира в териториите на външните светове.

Таркин дал на Даала управлението на секретната инсталация Моу. Инсталацията е тайна лаборатория, в която се създават супероръжия. В тази инсталация работят най-добрите имперски учени. Те създали дизайна на новите имперски оръжия. Там е направен и прототипът на първата Звезда на смъртта. В лабораторията работят сто и осемдесет хиляди души.

Натаси има строги инструкции. Според тях тя не може да отстъпва командването на друг. Много по-важна обаче е заповедта Даала да не се свързва с никого докато Таркин не се върне. Великият моф така и не се завърнал защото загинал  когато била унищожена първата Звезда на смъртта.

Понеже инсталацията Моу е най-голямата тайна на Таркин никой не потърсил лабораторията. Вярна на заповедите Натаси също не се свързала с никого. Край инсталацията има много черни дупки. Това прави случайното откриване на инсталацията невъзможно. Над десет години хората на Даала прекарали напълно откъснати от събитията в Галактиката. През този период от време войските на Натаси загубили боеспособността си.

В 29г. имперски товарен кораб пристигнал в инсталацията. Това е шок за всички в лабораторията. Корабът превозва бегълци от близката планета Кесъл. Бегълците са Хан Соло, Чубака и Кип Дурон. От тях Даала разбрала за последните събития в Галактиката. Соло и двамата му спътници били пуснати от инсталацията. Те взели плановете на най-мощното оръжие произведено в лабораторията. Оръжието е познато като Слънчева мелница.

Натаси решила да отмъсти на Новата република. Даала заедно с войската си и четири звездни разрушителя отпътувала от инсталацията Моу. Даала нападнала териториите на Новата република. Силите на Натаси превзели планетата Дантуин. След това Даала се насочила към планетата Мон Каламари.  Годините на бездействие обаче не били без последствия. Даала е блестящ стратег, но само на теория. Тя няма никакъв практически опит и това веднага проличало. В битката при Мон Каламари, Натаси използва чудесни, но остарели бойни тактики. В резултат на това от нейната бойна група останал само флагмана „Горгона”. Другите три звездни разрушителя са унищожени от флота под командването на адмирал Акбар. По време на тези бойни действия силите на Новата република открили и унищожили инсталацията Моу. Тогава Даала се присъединила към оцелелите имперски военачалници.

Тя видяла неефективността на имперското военно командване. На една среща Натаси пуснала нервнопаралитичен газ и убила тринадесет висши имперски командири. След това Даала станала върховен командващ имперската флота. Натаси назначила за неин заместник Гилад Пелаеон.

В 30г. тя поела командването на суперразрушителя „Рицарски чук”. След това Даала атакувала джедайската академия на Явин IV. Битката завършила с разгром. „Рицарски чук” станал жертва на саботаж и паднал на планетата Явин. Натаси се спасила, но решила да се оттегли от командването. Тя предала поста на Пелаеон и се оттеглила на планетата Педукис Кхориос. Там Даала станала шефка на компанията Независимостта на Сетлърс. В нея работят три хиляди души. Компанията притежава милиард и петстотин милиона акра земя на Педукис Кхориос. На тази планета Натаси отново се срещнала с Лиеджиъс Ворн. Ворн е старо гадже на Даала. Между Натаси и Лиеджиъс отново пламнала любов.

В 31г. за да си осигури контрол над сектор Меридиан моф Гетелес причинил чума като използвал смъртоносни семена. Възмутена от тези не хуманни действия Натаси решила да се намеси. Тя се присъединила към войските, който воюват срещу Гетелес.

Силите на мофа са разгромени и конфликтът приключил. Даала обаче решила да не се връща към цивилния живот. Тя събрала нова войска и флота. След това Натаси отново атакувала териториите на Новата република. Нейните сили обаче са отблъснати от генерал Гарм Бел Иблис. Даала се измъкнала от битката. Натаси е красива жена. Тя има червена коса и зелени очи.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.