RSS

Рюн Хаако

Рюн Хаако работи като юридически съветник на вицекраля Нют Гънрей (шеф на Търговската Федерация. Тази работа допада на безпощадния и манипулиращ другите Хаако. Някои се съмнявали в законността на сделките сключени с Търговската Федерация. Тогава Рюн използва своето красноречие, за да убеди другите, че Търговската Федерация действа честно и почтено. Когато трябва да се взимат жизненоважни решения Хаако е нерешителен. Въпреки това Рюн е заместник на Нют Гънрей. Хаако е запознат с плановете на Гънрей и знае за мистериозния ситски лорд, който направлява действията на Нют. Рюн неведнъж изказвал опасенията си от съюза със ситския лорд. Хаако често задавал въпроси на Гънрей за този съюз. Когато започнала инвазията на Набу, Рюн е песимистично настроен и мисли, че всичко ще завърши с провал.

Предвижданията на Хаако излезли верни. Кралица Амидала (владетелка на Набу) си възвърнала окупираната столица. Рюн и Нют били заловени и изпратени на Корускант.

Благодарение на позициите си в Търговската Федерация, Хаако успял да избегне най-тежките последствия. Рюн продължил да служи и да бъде приближен на Гънрей. Хаако бил убит от Дарт Вейдър, защото ситските лордове вече не се нуждаели от него.

Tags: , ,

петък, май 21st, 2010 at 22:15 • ГероиRSS 2.0 feed You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.