RSS

Бракис

Бракис е открит на планетата Мст. Когато той е намерен Мст е под властта на Империята. Бракис е чувствително към Силата дете, което е открито от имперските инквизитори. Той трябвало да стане имперски агент, но не бил одобрен от император Палпатин. Въпреки това инквизиторите решили да направят Бракис свое тайно оръжие. Те го изолирали от външния свят. След това подготвили Бракис да служи на техните цели.

Докато Бракис е изолиран Палпатин умрял, планетата Корускант (столица на Галактическата империя) е превзета, Империята губи територии и започнал възхода на Новата република. След нападенията на клонинга на Палпатин инквизиторите разбрали за джедайската академия на Люк Скайуокър. Академията се намира на Явин IV.

Инквизиторите решили, че е време да използват оръжието си. Те скалъпили на Бракис бляскаво минало и го изпратили на Явин IV. Целта на инквизиторите е той да разруши джедайската академия отвътре. Люк приел Бракис братски. Скайуокър разбрал, че новопристигналия е имперски агент. Люк обаче видял добрина в сърцето на Бракис и големия му потенциал да стане джедай. Скайуокър решил, че може да отскубне имперския агент от основната му задача.

Под ръководството на Люк, Бракис преживял голямо изпитание. Бракис се сблъскал с мрака вътре в себе си и не успял да го победи. Засрамен от този провал Бракис напуснал академията. Той се срещнал с разгневения младеж Долф (друг беглец от академията на Люк). Бракис се присъединил към Долф. Двамата решили да тероризират Новата република. Бракис открил цех за дроиди на луната Телти. Дроидите били пръснати навсякъде из Галактиката и били снабдени с безжични бомби. Няколко от тези дроиди били взривени в сената на Новата република.

Обзет от вина за трагедията Бракис предал Долф на силите на Новата република. Бракис решил да се свърже с имперски военачалници.

Въпреки че Новата република печели в битките срещу имперските сили и Империята изглежда обречена на гибел все още има имперски военачалници, които искат войната да продължи. Тези войнствено настроени имперски командири решили да възродят мощта на Империята. За тази цел те създали тренировъчен център, в който да се обучават джедаи преминали на тъмната страна на Силата. Водач и учител в този център е Бракис. Той и неговите ученици нанесли удар на джедайската академия.

Новите рицари джедаи Джейсън и Джейна Соло имали сблъсъци с учениците на Бракис. В крайна сметка тренировъчния център създаден от имперските сили е унищожен, а Бракис загинал по време на битка.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.