RSS

Джем

Джем е потомка на великата Окко. Окко е главен шаман на племето Исанна. Племето използва Силата и живее на древната планета Осус. В 28г. рицарят джедай Люк Скайуокър пристигнал на Осус. Люк се надява, че ще може да открие изгубените знания и мъдрост на древните джедаи. Скайуокър иска с тези познания да построи новия джедайски орден. На Осус, Люк открил Джем и нейния по-малък брат Райф. Те били завързани за голямо и могъщо дърво. Скайуокър ги освободил, но по този начин прекъснал техния ритуал. Джем за кратко атакувала Люк, но след това разбрала, че Скайуокър е техен съюзник. Съюзът между Джем и Люк е много сърдечен. По-късно Скайуокър и Кам Солусар помогнали на племето Исанна срещу имперските сили. Тъмния екзекутор Седрис взел Джем за заложница. Люк и древния майстор джедай Оод Бнар я освободили.

След спасяването Джем и Скайуокър си хвърлили по един поглед.  Тази размяна на погледи била достатъчна. Джем и Люк усетили дълбока привързаност един към друг. Скайуокър започнал да обучава Райф и неговата сестра. Новите джедаи са нужни, за да спрат клонинга на император Палпатин. Чийф (бащата на Джем) дал разрешение на Райф и сестра му да заминат с Люк.

Силите на Новата република защитили планетата Ню Алдераан. След това Джем и Скайуокър се сближили още повече. Имперските сили обаче направили засада на Люк и Джем. Докато двамата са на Явин IV имперски дроиди скарабеи атакували спящият Люк. Освен тях Крдис Морди и Тедрин Ша (джедаи преминали на тъмната страна на Силата) нападнали Скайуокър.

Джем владее джедайски техники, които позволяват на нейния организъм да се събуди за четвърт от секундата. Тя убила Морди, но Тедрин Ша стрелял по Джем с бластерния си пистолет. Джем умряла, а нейния дух се слял със Силата. От нея останали само дрехите.

Джем е с атлетична фигура. Тя има черна чуплива коса и екзотични форми. Въпреки че може да говори основния език, Джем често приказва на езика на племето Исанна. Тя много добре стреля с арбалет. Джем е на двадесет и три години когато умряла.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.