RSS

Сала Зенд

Сала Зенд е талантлива жена. Тя е добра в механиката. Сала е влюбена в технологиите и конструирането, но тя не иска да работи като инженер. Зенд станала техник и започнала да пътува от планета на планета. Сала събрала пари и си купила кораб. След това Зенд станала контрабандистка. Тя се запознала с контрабандистите Ландо Калризиян, Хан Соло и Шуг Нинкс. Зенд превозва всякакви товари включително подправка от планетата Кесъл.

Хан Соло много харесал Сала. Веднъж двамата превозили подправка през системата Стенес. Зенд и Соло често се състезавали кой пръв ще извърши обиколката на Кесъл. След известно време двамата станали гаджета.

Три години по-късно корабният компютър на Сала отказал. Нейният кораб станал неуправляем и се насочил към една звезда. Хан обаче дошъл и спасил Зенд. За нещастие корабът на Сала паднал в звездата. След това Зенд се разделила със Соло.

В 28г. имперските сили започнали да наемат търговски и товарни кораби. Сала купила един стар товарен кораб. Тя поправила кораба и го нарекла „Звезден нарушител”. Зенд започнала да обикаля различните части на Галактиката. Най-често Сала работи в Корелианскиа сектор и край луната Нар Шада. Зенд работи заедно с Шуг Нинкс. Лея Органа и Хан Соло решили да наемат Сала и нейния кораб. Хан се чувства неловко защото със сегашната си жена (Лея) моли за помощ бившето си гадже. Въпреки това Соло и Органа предложили на Зенд сто хиляди кредита. За тези пари Сала и нейният кораб трябва да проникнат дълбоко в територията на Империята. Там Зенд трябва да открие джедая Люк Скайуокър.

Сала се съгласила. „Звезден нарушител” обаче има нужда от ремонт. Соло, Нинкс, Чубака, Лея и Зенд започнали да поправят кораба. След ремонта „Звезден нарушител” и „Хилядолетния сокол” (магнитно свързан към него) отишли до имперската планета Бис. „Звезден нарушител” се скачил с масивен имперски комплекс (той обикаля в орбитата на Бис), а „Хилядолетния сокол” продължил към имперската цитадела на Бис. „Хилядолетния сокол” кацнал в цитаделата, а имперските войници пленили Хан, Лея, Чубака и Трипио. В същото време Зенд и Нинкс изскочили от своето скривалище. Двамата поели контрола над „Хилядолетния сокол”. Те нанесли значителни щети на цитаделата и освободили от плен Соло, Чубака, Органа и Трипио. Докато имперската отбрана се занимава с „Хилядолетния сокол” Хан, Лея, Трипио и Чубака проникнали дълбоко в цитаделата.

След това Сала и Шуг се насочили към масивния имперски комплекс. „Хилядолетния сокол” получил помощ от хиперпространствените мародери (група контрабандисти водени от Ло Кан и Луинго. Имперски грамаден дроид обаче заловил „Хилядолетния сокол”. Дроида прибрал кораба в своя хангар.

Зенд и Нинкс обаче са технически гении. Те препрограмирали дроида. След това Сала и Шуг използвали лазерите на дроида и ударили имперската цитадела. Зенд помогнала на Соло, Органа, Чубака и Трипио да се измъкнат от цитаделата. После всички се качили на „Хилядолетния сокол” и напуснали Бис. Люк Скайуокър обаче останал на планетата заедно с клонинга на император Палпатин.

След това „Хилядолетния сокол” се насочил към планетата Мон Каламари. Планетата е нападната от имперските опустошители на светове. Със специален код дроида Арту Диту трябва да спре опустошителите на светове. Сала и Чубака пилотирали „Хилядолетния сокол” близо до опустошителите на светове, за да може Арту да излъчи кода. Планът успял и опустошителите на светове са спрени.

След това Зенд и Нинкс се завърнали в своята база. Сала иска да отиде до Бис, за да си върне „Звезден нарушител”. Въпреки нетърпението си Сала и Шуг помогнали на Соло, Чубака и Лея да намерят Вима-Да-Бода. По време на търсенето Зенд пилотира „Хилядолетния сокол”.

После Сала и Шуг взели кораба „Тримата спасители”. С него те отишли до Бис. Там Ло Кан и Луинго казали на Зенд, че „Звезден нарушител” е конфискуван от Империята. Имперските сили претопили кораба. Докато са край Бис контрабандистите разбрали, че Новата република може да загуби войната с имперските войски. Тогава Сала решила контрабандистите да помогнат на Новата република. Зенд е подкрепена от Шуг Нинкс, Ло Кан и Уз Бонеарм’с. Тези контрабандисти и техните кораби нападнали имперската цитадела на Бис. Благодарение на тази атака войската на Новата република победила имперските сили. След това Сала и Нинкс помогнали в отблъскването на имперска атака над планетата Ню Алдераан.

Зенд е жена с екзотична красота. Сала има черна къдрава коса и оранжеви очи. Зенд е перфекционистка. Тя хвърлила много усилия в поправката на кораба „Звезден нарушител”. Обикновено контрабандистите наричат корабите си „той”. Сала нарича кораба си „тя”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.